Hukuki Araştırmacılar Derneği Erzincan İl Temsilciliği, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarıyla buluştu.

Işıkpınar’da düzenlenen kahvaltı organizasyonuna HUDER Erzincan İl Temsilcisi AV. Bahadır Pir ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirilen etkinliğe HUDER Erzincan Üyesi Avukatlar ve Erzincan’da ki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrasında bir basın açıklaması yapan HUDER Erzincan İl Temsilcisi AV. Bahadır Pir, HUDER’in 1988 yılından beri faaliyette olduğunu söyledi. Derneğin kuruluş amacının adalet kavramını tam anlamı ile sağlamak olduğunu belirten Av. Pir yaptığı konuşmasında; “Hukuki araştırmacılar derneği olarak yaklaşık 1 ay önce Erzincan temsilciğini kurmuş olduk. Derneğinimizin kuruluşunu genel anlamda değerlendirirsek 1988 yılından beri faaliyette olan bir dernek. Derneğimizin amacı adalet başlığı altında bütün yargı mensuplarını bir araya toplayarak temel ilke ve prensipler çerçevesinde adalet kavramını tam anlamı ile sağlamaktır.

Bu vesile ile bizde Erzincan hukuki araştırmacılar derneği olarak insana insanlarımıza hizmet etmek için çaba sarf edeceğiz. Derneğin içerisinde bizim yargı mensubu avukatlarımız hâkimlerimiz savcılarımız yüksek yargı mensuplarımız bulunuyor. Şuanda Erzincan’da mevcut 53 üyemiz var” diyerek derneğin amacının “Bakanlık düzeyinde tüm hukuk kimliği taşıyan mensuplarımızın arasındaki bağı kuvvetlendirerek ilişkilerimizi daha sağlam temellere dayandırarak kamu düzenini sağlamak olduğunu” belirtti.