Erzincan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Murat Yurt, Erzincan'da faaliyet gösteren basın kuruluşları ile bir kahvaltı programında bir araya gelerek Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Önümüzdeki ekim ayı içerisinde yapılacak Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinden Başkan odayı olduğunu açıklayan Murat Yurt; “Hepinizin bildiği gibi, 2014 yılında, bu ülkeye ekonomik anlamda büyük katma değer sağlamış, çok zor dönemlerde, iş ve dünya görüşünden ödün vermeden dimdik ayakta durarak itibarını ve  saygınlığını korumuş olan bir sivil toplum kuruluşunun Erzincan şubesini, Türkiye'ye örnek bir şube yapısı ile şehrimize kazandırdık.

Anadolu sermayesini güzel ahlakla birleştirerek, önce memleket ve insan diyerek bu günlere gelmiş olan bu teşkilatın çatısı altında şehrimizde çok ciddi işler gerçekleştirdik. Sadece elimizi değil gövdemizi bu taşın altına koyduk. 2 yıl gibi çok kısa bir sürede bu şehre ve işe gönlünü vermiş 40 arkadaşımızla, hiçbir devlet desteği almadan şehrimize 80 milyon TL'lik yatırım yaparak büyük bir katma değer sağladık.

Bir araya gelinerek ticaret yapmanın çok zor olduğu bu şehirde bu birlikteliği sağladık, Allah bu ticari birlikteliği bozmak isteyen fitne odaklarına fırsat vermesin.

Şehrimizle ilgili hepimizin hayalleri var. Ben; bu şehrin eksik kaldığı birçok alanda ilerlemiş, vizyon sahibi olan, marka değeri yüksek, komşuları ile rekabet edebilen, yaşamak için tercih edilen bir şehir olmasını hayal ediyorum. Uzun yıllardır Erzincan'da ticaret ve sosyal hayatının içinde olan biri olarak, bu hayalleri gerçekleştirmenin ilk adımını kuruluşunu yaptığımız Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) ile atmış olduk. Evet değerli yol arkadaşlarım ve değerli basın mensupları, işte bu hayalleri gerçekleştirmek için bir sonraki adım olarak yine ülkemizin çok önemli olan bir sivil toplum kuruluşunun, Ticaret ve Sanayi odasının önümüzdeki ekim ayı içerisinde yapılacak olan seçimlerinde başkan adayı olduğumu açıklıyorum. Bugüne kadar şehrimiz için yapmış olduğumuz çalışmalar, gelecek için yapacağımız çalışmaların teminatıdır.

Hiçbir hesap yapmadan, halis bir niyetle, derdimizin sadece hizmet ve memleket olduğu bir anlayışla birlik ve beraberlik içinde herkesi kucaklayarak çıktığımız bu yolda, adaylığımızın Erzincan ve iş dünyamız için hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum dedi.