ERZİNCAN/KARS (AA) - Erzincan ve Kars'ta bir araya gelen AK Partililer, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Erzincan'da, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş ve beraberindekiler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek için Camii Kebir Camisi'nde öğlen namazı çıkışı toplandı.

Keleş, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in 14 Temmuz tarihinden itibaren Mescid-i Aksa'yı 3 gün süreyle ibadete kapatıp ezan dahi okutulmasını yasakladığını anımsatarak, İsrail'in yaptığı yanlış davranışlara bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Türkiye'nin mağdur olan kardeşlerinin yanında olduğunu söyleyen Ahmet Keleş, şunları kaydetti:

"Şu an on binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'nın surları dibinde İsrail zulmüne direnirken, Türkiye'deki yürekli kardeşleri Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyor. Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür. Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik güven ortamını yok edip, barışı dinamitleyecek tüm hukuk ihlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz."

- Kars

Kars'ta ise öğle namazının ardından Merkez Camisi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Kars Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Emin Haliloğlu, Kudüs'te yaşananlarının tüm Müslümanları derinden üzdüğünü söyledi.

İsrail'in varlığını terörle sürdürdüğünü ifade eden Haliloğlu, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'daki ihlallerin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Her iki kentte toplanan gruplar, basın açıklamasının ardından dağıldı.