İstanbul’da düzenlenen Erzincan Tanıtım günleriyle ilgili bir açıklama yapan Maltepe Erzincanlılar Derneği Başkanı Recep Kacan, Dernek olarak Organizasyon Komitesinde yer almadıklarını, protokole imza atmadıklarını ve sadece kurdukları stantla Maltepe Erzincanlılar Derneği olarak Erzincanlıları ağırladıklarını  belirtti.

Kaçan Erzincan Valiliği’nin, Belediye’nin, Ticaret Odasının ve Esnaf Odalarının olmadığı etkinliğin amacına ulaşamayacağını söyledi.

Kaçan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Maltepe’de düzenlenen Erzincan Tanıtım Günlerinin organizasyonunda, komitesinde, programında Maltepe Erzincanlılar Derneğinin hiçbir sorumluluğu, imzası, görüşü, hiçbir programda dahiliyeti yoktur. Sadece biz dernek olarak bu etkinliğin Maltepe’de yapılmasından dolayı kamuoyunda yanlış algılara sebep olmasın diye burada Erzincan Tanıtım Günleri var, Maltepe Erzincanlılar Derneği niye yok diye insanlara yanlış bir algı vermemek için yönetim kurulu kararımızla bu programın sorumluluğunu yüklenen Erzincan Konfederasyonuyla iletişime geçtik. Orada bir stant kurduk. Tabelamızı açtık ve gelen hemşerilerimizi ağırladık. Bu programın icrasında programın sürecinde protokolünde hiçbir yerinde imzamız yoktur. Sorumluluğu asla kabul etmiyoruz. Hemşerilerimiz şunu iyi bilsin ki; bu programı Maltepe Erzincanlılar Derneği organize etmedi. Komitesinde bulunmadı. Protokolüne imza atmadı. Biz sadece Maltepe Erzincanlılar Derneği olarak orada gelen hemşerilerimizi ağırladık. Dahiliyetimiz bundan ibaret. Bu algının düzeltilmesini doğru olanın Erzincan Valiliğimizin, Belediye Başkanlığımızın organizesinde Ticaret Odasının, Esnaf Odalarının hatta tüm Siyasi Partilerin ve bütün Erzincan il, ilçe, köy derneklerinin bir arada olduğu bir tanıtımın maksadına uygun olacağını beyan eder hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.