AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Ticaret Bakanlığı tarafından esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik ödenecek olan Gelir Kaybı ve Kira Desteği başvuruları hakkında bilgi verdiler. Karaman ve Çakır, Erzincan’da başvuru hakkı bulunan ama başvuru yapmayan 769 esnafa çağrı da bulundular.

Erzincan Milletvekilleri açıklamalarında; ”Ticaret Bakanlığı, Pandemi nedeniyle olumsuzluklarla karşılaşan esnaf ve sanatkarlarımıza gelir kaybı ve kira desteği sağlamaya devam ediyor. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan gelir kaybı ve kira desteği için başvuru yapamayan esnaflarımız için sürenin 31 Mart tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı. Erzincan'da başvuru hakkı kazanmalarına rağmen müracaat etmeyen yaklaşık 769 esnafımız bulunuyor. Bakanlığımız bir yandan sonuçları açıklarken bir yandan da değerlendirme sürecine devam ediyor. Kira ve gelir kaybı desteği başvuruları şu anda devam ediyor, destek ödemelerinden faydalanmak isteyen esnaflarımızın 31 Mart'a kadar e-devlet üzerinden mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Ayrıca Gelir kaybı ve kira desteğine başvurduğu halde destekten yararlanamayan esnafımız durumlarını Ticaret İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor.


CİRO KAYBI DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI
2019 takvim yılından önce ya da 2019 takvim yılında başladığı işine devam eden ve 27/1/2021 tarihi itibarıyla faal mükellefiyeti bulunan, 2019 takvim yılındaki cirosu 3 milyon Türk Lirası ve altında olup söz konusu yıldaki cirosuna oranla 2020 takvim yılındaki cirosu %50 ve üzerinde bir oranda azalan yiyecek ve içecek alanında faaliyet gösteren (NACE 56 genel faaliyet sınıflandırması koduna sahip) katma değer vergisi mükellefiyeti olan işletmeler esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez faydalanabileceği ciro kaybı destek başvuruları başlamış olup,31 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.
Esnaf ve Sanatkârlarımız ile Tacirlerimizin gelişmesi ve devletimizin olanaklarından istifade edebilmesi için Ticaret İl Müdürlüğümüz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz ve Ticaret ve Sanayi Odamız ile her zaman koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir.
Başvuru yapmayan ve önceden başvurup da başvuruları reddedilen esnaf ve sanatkârlarımız yeniden başvuru yapabilirler. Esnaf ve sanatkârlarımız gelir kaybı ve kira desteği fırsatını kaçırmamak için son başvuru tarihine kadar mutlaka başvuru yapmalıdır” ifadelerini kullandılar.