AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, bir basın açıklaması yaparak İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepki gösterdiler. 
Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: “İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısı kabul edilemez bir saldırıdır, bu insanlığa saldırıdır vahşettir. Katil İsrail devleti islama karşı büyük bir vahşet sergiliyor. Bu vahşetin hesabı sorulacaktır. Kudüs Kırmızı Çizgimizdir Filistin yalnız değildir. Türkiye olarak daima yanlarındayız. Saldırılar durmazsa gereken elbet yapılacaktır. 
Türkiye, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek olmak için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek üzere girişimlerini sürdürürken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da şimdiye kadar Filistin'den Rusya'ya, Katar'dan Pakistan'a, Kuveyt'ten Cezayir'e 20'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla telefon görüşmesi yaptı. 
Bu saldırı insanlığa ve ahlaka sığmıyor. Yapılan dini bağlantılar üzerinden oluşan bir terör saldırısıdır. Kudüs'ü başkent ilan edenlerle bunu sorgulamak lazım. Türkiye dışında ses çıkarabilecek ülke sayısı çok azdır Buda ayrı bir üzüntüdür. Birileri üç maymunu oynamaya devam etsin.  Saldırılar sadece Müslümanlara değil insanlığa yapıldı. 
Bu bir din ve insanlık düşmanlığıdır. Bunun bu şekilde ortaya konması bir sürpriz de değildir. İsrail İslam dünyasının içinde bulunduğu durumdan, bölünmüşlükten istifade ediyor. Filistin topraklarını tamamen Müslümansızlaştıracak bir siyaset uyguluyor. 
Ne yaparlarsa yapsınlar kazanan Filistin olacaktır. Filistin 1 milyar 700 milyon Müslüman'ın onurunu korumak için mücadele veriyor! Allah Filistinli kardeşlerimizden razı olsun. Saldırılar bölge ülkelerinin de gözünü açmalıdır. Rabbim müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Katil İsrail’i helak etsin” ifadelerini kullandılar.