Vali Arslantaş,“Kurban Bayramının ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi. 

Vali Arslantaş mesajında;  “Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının pekiştiği, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha hep birlikte kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Aziz milletimizin mayasında bulunan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzide örneklerinin yaşandığı rahmet ve bereket dolu bu özel günler; yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği müstesna günlerdir.

Bayramların gerçek anlamda bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi, yaşlılarımızı ve kimsesiz insanlarımızı ziyaret etmeliyiz. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram sevincinin dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayramlar, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır.

Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızca gerekli tüm önlemler alınmıştır. Sevinçle karşıladığımız Kurban Bayramı’nın üzüntüye dönüşmemesi için seyahate çıkacak tüm vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına harfiyen uymalarını rica ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Erzincanlı hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, Kurban Bayramı’nın ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.