Erzincan'ın da aralarında bulunduğu 6 ayrı kentte, girdikleri kuyumculardan müşteri gibi davranarak hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Kentte bir süre önce iki ayrı kuyumcuya gelen 3 kadından ikisi, altın alma bahanesiyle iş yeri sahiplerini oyalarken, diğer kadın ise tezgah üzerindeki yaklaşık 4 bin lira değerindeki altın kolye ve küpeleri çaldı.

Bu kişilerin iş yerlerinden ayrılması sonrası kuyumcuların hırsızlık olayını fark ederek ihbarda bulunması üzerine Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Çalışma sonucu Denizli, Konya, Balıkesir ve Karaman'da benzer hırsızlık olaylarına karıştıkları anlaşılan ve poliste çok sayıda suç kaydı bulunan zanlılar Bahar K, Belgin A, Yıldız Ç. ile Faruk Ç'nin, 35 VY 262 plakalı araçla kentten ayrılarak Sivas yönüne gittiği saptandı.

Sivas'ta da kuyumcudan hırsızlık yaptıktan sonra Kayseri yönüne giden zanlıların bulunduğu aracı plaka tanıma sisteminden takip eden ekipler, aracı Kayseri girişinde durdurup içindeki 4 zanlıyı çaldıkları 40 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile yakaladı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, buradaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığınca ifadeleri alınıp nöbetçi mahkemeye çıkartılan Bahar K, Belgin A. ve Yıldız Ç. tutuklandı. Faruk Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların Erzincan'daki kuyumcudan yaptıkları hırsızlık iş yerinin kameralarına yansıdı. Görüntülerde, müşteri gibi kuyumcuya giren 3 kadından ikisi iş yeri sahibini oyalarken diğer kadın el çabukluğuyla altınları çalıyor.