Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2012 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda yapıldı. Kredi kullanan kooperatif ortaklarının katıldığı toplantının Divan Başkanlığını Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Doğu Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal yaptı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından gündem maddelerinin  görüşülmesine geçildi. 
 

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2012 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda yapıldı. Kredi kullanan kooperatif ortaklarının katıldığı toplantının Divan Başkanlığını Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Doğu Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal yaptı.
Divan kurulunun oluşturulmasının ardından gündem maddelerinin  görüşülmesine geçildi.
Toplantıda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço- Gelir Gider Tablosu ve Denetim Kurulu Raporu Kooperatif Muhasebecisi Şefik Yalçınyavuz tarafından okunarak müzakere edildi ve ayrı ayrı oylandı. Raporların ibrasının ardından 2013 yılı tahmini Bütçesi okunarak genel kurula katılanlar tarafından kabul edildi.
Toplantıda ayrıca icra kanalıyla Kooperatif uhdesinde satışı yapılacak olan menkul ve gayrimenkullerin 3. şahıslara satış işleminin yapılabilmesi için kooperatif Yönetim Kuruluna yetki verildi.
Son olarak seçim maddesine geçildi. Yapılan seçime tek liste halinde giren Mahmut Özdemir ve ekibi güven tazeleyerek Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimine 4 yıllık süre ile yeniden seçildi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Mahmut Özdemir, Halit Şanlıoğlu, Bedir Limon, Ali Babacan  ve Ferhat Arabacı seçilirken, Denetim Kurulu Asil üyeliklerine ise Necmettin Ünal, Cemalettin Şimşek seçildi.  Bölge Birliği Temsilcileri olarak ise Mahmut Özdemir, Bedir Limon ve Halit Şanlıoğlu belirlendi.
Genel Kurulda söz alan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal Kongrenin Erzincan Esnaf ve Sanatkarlarına hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Toplantıda konuşan Kooperatif Başkanı Mahmut Özdemir, kendilerine verilen destekten dolayı kooperatif ortaklarına teşekkür etti. Kooperatif aracılığıyla Halk Bankasından Erzincan Esnafına düşük faizli kredi kullandırdıklarını ifade eden Özdemir, kredi taksitlerinin zamanında ödenmesinin ortakların menfaatine olacağını ifade etti. Özdemir ayrıca kredi kullanımlarında kefil eşlerinin de imzaya gelme zorunluluğunun kredilerde sorun oluşturduğunu belirterek, bunun bir an önce düzeltilmesini istedi.