Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Tercan'ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Yılmaz açıklamasın da; "17 Şubat, Tercan'ımızın Düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutluyoruz. Bu vesileyle Tercanlı Hemşehrilerimizin Kurtuluş bayramlarını tebrik ediyorum.
Anadolu coğrafyasında, tarihin çeşitli evrelerinde önemli roller üstlenmiş Tercan’ımız da 17 Şubat ‘ın ayrı bir yeri ,ayrı bir önemi vardır.
17 Şubat, Tercanlının hürriyet ve istiklalini destansı mücadeleler sonunda ilan etmesi, yani işgalcileri bu güzel vatan toprağından kovması anlamına gelmektedir.
Kendisinden sonra gelecek nesillerin istiklal ve hürriyetini canından aziz sayan bir inancın bayraktarlığını yapmış, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Yüce milletimizin ,şanlı bir geçmişi, muhteşem bir tarihi vardır.
17 Şubat bu şanlı tarihin altın sahifelerinden biridir. Gururluyuz, çünkü 17 Şubat Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş harcına yiğit Tercanlının kan ve can kattığı gündür.
Bu düşüncelerle Tercan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu 99. yıl dönümünde , kanlarıyla bu toprakları vatanlaştıran kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Tercan’lı Hemşehrilerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."dedi.