“Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganlarıyla 81 İlde teşkilatlarla bir araya gelecek Memur-Sen Yönetimi ve üye sendika başkanları 81 ilde sahaya indi. Bu kapsamsa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı -Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul , Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen Erzincan Memur-Sen ailesiyle buluştu.
Erzincan Camii Kebir'in İmam Hatibi Adem Kocatürk'ün Kur'an tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Memur-Sen Erzincan Temsilcisi Nebi Gül yaptı.
Terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Memur-Sen Erzincan Temsilcisi Nebi Gül, “Bu toprakları vatan yapan, bu ay yıldızlı bayrağa rengini veren onu özgürce semalarımızda dalgalandıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için bu ülkenin değerleri için bir insan tarafından yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptılar. Bu vatanın sahibi bir gül bahçesine girercesine bu vatan için şehit olanlardır. Bu vatan bize onlardan emanettir. Emanete sahip çıkacağız, emanete sahip çıkmak şehitlerimizin uğrunda can verdiği değerleri korumakla ve yüceltmekle olur. Bu değerleri korudukça ve yücelttikçe şehitlerimizin ruhu şad olacaktır Bizlerin bu ülkede özgürce yaşamasını sağladılar. Rakiplerimizle arayı açarak zirve yolculuğumuzu sürdürmede katkısı olan, emeği geçen tüm Memur - Sen camiasına teşekkür ediyorum. Ülke genelinde, 1 milyon üyeli, uluslararası toplumda etkili bir Memur-Sen konfederasyonu hedefledik ve bu hedefimiz doğrultusunda Erzincan Memur - Sen camiası olarak gayret ve çalışmalarımız artarak devam edecek. Diğer önemli bir hedefimiz ise, Türkiye'nin hem demokrasisini hem de ekonomisini büyütmek, ülkemizin büyüyen ve gelişen refahından ve özgürlüklerinden pay almaktır. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, çalışma hayatının ve sendikal hareketin liderliğini, sivil toplum kuruluşlarının çatı kuruluşu olma hüviyetini sürdüreceğiz ve Türkiye ve milletimiz için değer ve kazanım üretmeye devam edeceğiz. Erzincan'da 4400 üyemiz bulunmakta bu sayıyı 2016 yılında 6 000 çıkarmayı hedefliyoruz. Memur-Sen buluşmamıza katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Av.Serkan Bayram ve üyelemize teşekkür ediyorum. " dedi.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen,Erzincan'da güzel bir etkinlikte sendika üyeleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Esen “2016 yılı için biz 1 milyon üye hedefiyle yola çıkıyoruz. Memur Sen 11 hizmet kolunda Türkiye kolunda yetkilidir. 3. Toplu Sözleşmemizi yaptık. Bu yaptığımız sözleşmeyle memurlarımızın önemli kazanımları oldu. Sadece bizim sendikamıza üye olanlar değil diğer sendikaya üye olanlar da bu sözleşmeden faydalanacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
1 Kasım’da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, şunları söyledi: “Bu seçimin istikrar getirmesini diliyorum. Şu andaki kaos ortamından ülkemiz bir an önce çıkmalıdır. 7 Haziran seçimlerinden sonra kimse tek başına iktidara gelemedi. İktidara gelemeyince ülkede bir kaos oluşmaya başladı. Herkes benim kırmızıçizgim var, şartlarım var diyerek konuşmaya başladı. Biz bu konuda yapılan bu söylemleri yadırgadık. Millet koalisyonu işaret etmişti. Koalisyonun kurulması gerekirdi. Biz bu toplum içinde yaşayan herkesin kardeşlik ruhu içinde hareket etmesini istiyoruz. Benim partim iktidara gelmezse ben şunu yapmam bunu konuşmam demek doğru değil. Biz bu yüzden ülkemizin istikrarlı olmasını istiyoruz. İstikrar olursa huzur olur. İstikrar olmazsa istiklalimiz ve istikbalimiz tehlikeye girer.”dedi
Avrupa'daki mülteci krizine de değinen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Türkiye'nin Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin nüfusu kadar insanı mülteci olarak ağırladığını dile getirdi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Türkiye'nin kendisine sığınan misafirlerine din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin etnik kökeni ne olursa olsun kucak açtığını ancak Batılı ülkelerin bu duruma duyarsız kaldığını vurguladı. Batı'nın Aylan Kurdi olayı sonrası yüzünün kızarmaya başladığını anlatan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, mülteci konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğuna işaret eden Esen, komşu ülkelerde olan olaylardan ders alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
AK Erzincan Erzincan Milletvekili Adayı Av.Serkan Bayram, 1 Kasım yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'nin geleceğin teminatı olan çocuklara emaneti sağlam teslim edebilmek için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Sadece milletvekilliğini kazanmak anlamında gelmediğini belirten AK Erzincan Erzincan Milletvekili Adayı Av.Serkan Bayram, "Türkiye'nin en büyük Memur Sendikasının “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganlarıyla yaptığı toplantıda olmaktan son derece mutluyum. Sivil toplum örgütlerinin bendeki yeri bir başkadır. Bende sivil toplum örgütlerinin içinde bulundum, çeşitli kademelerinde görev yaptım. Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’de gelişmesini ve ilerlemesini önemsiyorumş Bu güzel insanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu öncelikle belirtmek isterim. Düşünce ve önerileriniz bizim için gerçekten kıymetli. Biz bu coğrafyanın çocuğuyuz arkadaşlar ve bütün derdimiz de millete hizmet. Arkadaşlar biz konuşmayacağız icraat yapacağız inşallah. Yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır. Hükümet olmak anlamında değil, 400 milletvekilini yakalayıp sivil anayasaya ve çözüm süreci gibi Türkiye'nin önünü ve ufkunu açacak ve jet hızıyla uçması için çok önemli bir seçim bu yüzden sizlerin desteklerini bekliyoruz. Memur Sen olarak sizin gördüğünüz işlev de her zaman olumlu katkı verme şeklinde olmuştur, eleştirileriniz de yapıcı olmuştur ve biz de bunu dikkate almışızdır, almaya da devam edeceğiz. Misafirperverliğiniz, katılımınız ve herşey için teşekkürler " dedi.
Son olarak Bu milleti bölmek isteyen, eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. diye dile getiren Bayram , İşte biz 13 yıldır sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğüyle başlayan Ak Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik. Yürekleri, gönülleri, nefesleri birleştirmek. Neler yaptık? 2002’de AKParti i.ktidara geldiğinde OHAL vardı kaldırdık. O yıllarda kürtçe şarkı türkü dahi yasaktı, yasakları kaldırdık. Yaylalar, mezralar Anadolu insanına kapatılmıştı. Hepsini açtık. Yaylalarda halaylar türküler söylenmeye başlandı. Kürtçe yayın yapan TRT Şeş’i kurduk. Çünkü bizim inancımızla ırkçılığın her türlüsü ayaklarımızın altındadır. Hiçbir ırkçılığa hiçbir ayrımcılığa izin vermedik. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu milletin adı Kürdüyle, Türkmeniyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Arabıyla, Arnavutuyla, velhasıl kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa bir tamamı ayyıldızlı albayrak altında bin yıldır yaşamaya karar vermiş, kıyamete kadar yaşayacak büyük Türk Milleti. Bu toprakların adı Türkiye, bu milletin resmi dili Türkçe. Herkesin ana sütü gibi helal olan dilini kullanmasında bir beis yok. Ama devletimizin resmi dili Türkçe. Biz 78 milyonuyla biriz, iriyiz, diriyiz kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Yaklaşık bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu cennet vatanımızda birliğimizi ve huzurumu bozan terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu günlerde zorlu süreçten geçiyoruz. Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Hain pusulara ve çatışmalara sadece canlarımızı değil, kardeşliğimizi, birliğimizi ve geleceğe dair umutlarımızı da kurban vermemeliyiz. Çünkü biz hepimiz kardeşiz. Yaşanan acılar karşısında öfkemize yenik düşüp kardeşliğimize zarar vermeyelim"dedi
AK Parti’nin bütün yasakları kaldırarak kardeşliğin tahkim edilmesi için çaba gösterdiğini belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle,, “Türkiye’nin AK Parti iktidarına ihtiyacı var, AK Parti herkesin sıkıntısını gidermek için çaba sarf ediyor.. AK Parti’nin kamu alanında gerçekleştirdiği yenilikler memurlarımız için bir devrim niteliğindedir. AK Parti’yi eksiklerine bakarak değil, kazandırdıklarına bakarak değerlendirin. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın. 14 yıllık kazanımları heba etmemek için bütün kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakalım. Biz herkesi kucaklamak için geceli gündüzlü canla başla mücadele ediyoruz. Hepimiz elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Memur-Sen ailesinin hedeflediği 1000000 üye hedefine erişeceğinden kimsenin endişesi olmasın.Memur-Sen ailesinin göterdiği duruş ve çalışma ile bana göre 1 milyon üye hedefini kolaylıkla aşacaktır. Bu çamiaya gerekli ilgiyi ve desteği Ak Kadrolar olarak dün gösterdik bugün ve yarında göstermeye devam edeceğiz. Biz ülke yönetimini devraldığımızda “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını kendimize düstur edindik. Geçtiğimiz 12 yılda özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi koruyarak Türkiye’ye sınıf atlattık. Artık üniversitesi olmayan okulumuz yok. 12 yılda neredeyse 79 yıllık cumhuriyet döneminde yapılan derslik kadar derslik yaptık. Artık üniversitesi olmayan vilayetimiz kalmadı. 193 tane üniversite var. Niye? Dedik ki, ta Muş’taki, Hakkâri’deki , Erzincan'daki, Artvindeki, Ağrı'daki kardeşlerimiz üniversiteye gitmek için para harcamasın. Üniversite ayağında olsun.Geçmişten bugüne yaşadığımız terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir. Kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Ülkemizde yaşayan 78 milyon insanımızın her biri bu devletin eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri, Türkiye'nin ayrılmaz birer parçasıdır. Biz ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitnelerin üstesinden Allah'ın izniyle geleceğiz Bu vatan toprağında ameliyat yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ... Gün hep birlikte vatanımıza, ülkemize, devletimize sahip çıkma günüdür. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle emperyalizme karşı verilmiş büyük bir direnişin adıdır Türkiye. Bin yıldır Anadolu'nun ve Trakya'nın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ demeye devam edeceğiz Türkiye’nin bütünlüğünü, kardeşlik hukukumuzu, birliğimizi ve dirliğimizi hedef alan şiddet ve terör sarmalına karşı tek ses tek yürek olan, bunu 81 ilde aynı anda haykıran tek kuruluş olduklarını belirten, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen , "7 Haziran seçimleri sonucu hükümet kurulamadı ve kaos oluşturulmaya çalışıldı. Ülkenin bir nevi kalkınması engellendi"dedi.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen , hedeflerinin ülke genelindeki üye sayısını 1 milyona ulaştırmak olduğunu belirtti.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen seçimin ardından siyasilerin bir araya gelemediğini, ülkede bir huzursuzluk ve karışıklık oluşturulmak istendiğini ifade ederek şunları kaydetti: "7 Haziran seçimleri sonucu hükümet kurulamadı ve kaos oluşturulmaya çalışıldı. Ülkenin bir nevi kalkınması engellendi. Son zamanlarda meydana gelen PKK olayları, şehit haberleri, paralel yapı ve dış güçlerin ülkemize ne kadar zarar verebileceğini görmeye başladık. Bu anlamda da Memur-Sen ailesi olarak önümüzdeki seçimlerde siyasi istikrarın ve istikbalimizin önemli olduğunu arkadaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Çünkü bu arkadaşlarımız toplumun örnek liderlerinden, bir nevi kanaat önderlerinden seçilmiş arkadaşlarımızdır"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı -Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, 2016 yılı için kendilerinin 1 milyon üye hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.
gerçekleştirilen toplantıda son olarak konuşan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganlarıyla 81 ilde sahaya indiklerini belirtti.
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, çalışanlardan yana bir sendika olduklarını ifade ederek, “Memur-Sen 11 hizmet kolunda Türkiye’de yetkilidir. 3. toplu sözleşmemizi yaptık. Bu yaptığımız sözleşmeyle memurlarımızın önemli kazanımları oldu. Sadece bizim sendikamıza üye olanlar değil, diğer sendikaya üye olanlar da bu sözleşmeden faydalanacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Memur-Sen’in, insanlığa, barışa, huzura, kurtuluşa ulaştıracak değerli ihya hareketi olduğunu ifade eden Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, “Memur-Sen çağın gerekliğini red etmeyen, insanı hakikatle buluşturacak yeniden inşa hareketidir. Memur-Sen bütün zulümlere sesini yükselten bir isyan hareketidir. Bu isyan hareketinde siyasette, sivil toplum kuruluşu olarak da dünyanın neresinde olursa olsun nerede bir mazlumun sesi var, nerede bir ‘ah’ sesi var. İşte orada Memur-Sen ve Memur-Sen düşüncesinde siz değerli kardeşlerim, gönül erleri vardır” diye konuştu.
‘28 şubatları hatırlayın, darbeleri hatırlayın, çocukların okuyamadığı günleri hatırlayın’ diye sözlerini sürdüren Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, “Çocuklarımızın umutlarını hayallerini karartanların, sizlere bizlere neler yaptıklarını hatırlayın. Onun için asla ve asla bihaber kalamazsınız. Her dönemde her yerde ayrıştırıcı değil, daima birleştirici bütünleştirici olduk. Bu yolda sorumluluk almaktan asla ve asla kaçmayacağız. Etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yapacağız” şeklinde konuştu.
Erzincan Müftülük Konferans Salonunda “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla yapılan Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Av.Serkan Bayram, Memur-Sen Erzincan Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül, Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Diyanet-Sen Şube Başkanı Zakir Yıldız, Birlik-Haber-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, Ulaştırma-Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Karataş, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Almacı, Büro-Memur-Sen Şube Başkanı Necdad Yıldırım Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Erol Şahin,Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Bilal Selçuk, Enerji-Bir-Sen İl Temsilcisi Hikmet Kuzey, Kültür-Memur-Sen Murat Orhan ile Erzincan Üniversitesi Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Zafer Arlı ile Memur-Sen üyeleri katıldı.