Seçildiği ilk günden itibaren hemen hemen hergün faaliyete imza atan başkan Tektaş, Otlukbeli ilçesini adeta şantiye alanına çevirdi. İlk olarak kamu kaynaklarındaki israfı önlemek adına araçları garaja çektiren Belediye Başkanı Yusuf Tektaş,  ilçede özellikle çevre temizliğine büyük önem veriyor. Çevre temizliğinin ardından ağaçlandırma çalışmaları başlatılarak ilçeye yeşil bir görünüm kazandırılmaya çalışılıyor.

Özellikle sosyal alanda yıllardır büyük bir eksiklik olan Belediye Düğün salonu için arsa temin edilerek projesi tamamlandı. Çok yakın zamanda kazma vurulacağı belirtildi.İlçe de toplu tören ve merasimler için Belediye adına yemekhane tesis edilmeye başlandı. Yaklaşık 300 kişiye hitap edecek yemek salonunun çok yakın zamanda tamamlanacağı belirtiliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Tektaş; “Seçim çalışmaları sırasında ilçe halkımıza bir takım sözler vermiştik, seçim biter söz uçar klişesini kaldırıyoruz. Sözlerimizin arkasında olup ilçemizi daha yaşanabilir ve dışarıya göç etmiş fertleri tarafından arzulanan bir konuma getirmek istiyoruz. Maalesef maddi olarak çok kötü bir bütçe devraldık. Ama bahanelere sığınmayacağımızı özellikle seçim çalışmalarımızda belirtmiştik. İmkanlarımız doğrultusunda yapılabilecek olanın en iyisini yapma hedefindeyiz”,   dedi.