Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı yaptığı açıklamada "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum beyefendiyle yapmış olduğumuz görüşme sonucu, 2018 yılında yapımına başlanırken çeşitli nedenlerle iptal edilen TOKİ projesinin derhal başlatılması talimatı verildi.
Normal Kategori, Emekli Kategorisi. Engelli Kategorisi ve Şehit Aileleri , HARP ve Vazife Malülleri ile Dul ve Yetimleri  Kategorisi şeklinde 17 Haziran – 19 Temmuz 2019 tarihleri arasında başvurular alınacağını belirti.
Vatandaşların 17 Haziran – 19 Temmuz 2019 tarihleri arasında bulunduğu kategoriye göre yetkili banka olan Refahiye Ziraat Bankası şubesine başvuru bedelini yatırıldıktan sonra, yatırılan ücretin dekontu ile birlikte Refahiye Kaymakamlığına başvurmaları gerekmektedir. 
Diğer taraftan; söz konusu projeye daha önce (Eylül 2017 tarihinde) başvuru yapmış olan, ancak projenin iptal edilmesi sebebiyle başvuru bedelleri iade edilen vatandaşlarımızda başvurularını yenileyerek ve başvuru bedellerini tekrar yatırarak başvurabileceklerini bildirdi.
Ayrıca; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un talimatı ile 1 Adet Çöp kamyonu tahsisi edilmiş olup, kısa zaman içerisinde halkımızın hizmeti için belediyemize teslim edilecektir" dedi.