Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Erzincan üniversitesi yöneticileri,  Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği’ni ziyaret etti. Alparslan Türkeş iş merkezinin 2. Katında bulunan dernek binasında Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin ile dernek yöneticileri tarafından karşılanan Prof. Dr. Akın Levent, dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler sebebiyle Zengin’e teşekkür etti. 
Sivil Toplum kuruluşlarının ülke genelinde gösterdikleri faaliyetlerin önemine dikkat çeken Levent özellikle vatan savunmasında Şehit olan insanların sadece yıllın bir döneminde değil her döneminde hatırlanması gerektiğini ifade etti. 
Gündemde olan 104 generalin açıklamasına dikkat çeken Prof. Dr. Akın Levent, emekli amirallerin altına imza attığı belgenin içler acısı olduğunu dile getirdi. 
Şehit Aileleri Koruma Derneği başkanı Abdulkadir Zengin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Ülkemizin arkasında şehitlerimiz var” diyen Zengin şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak her türlü eylemin karşısında olacaklarını kaydetti.