Erzincan Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce şehit yakınları ve gazilerin onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kule Park Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu,  Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş,Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği  Başkanı Özal Kılıç, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, bu vatan uğruna mücadelede bulunmuş şehit ve gazileri bir kez daha anmak aynı zamanda bu ruhu kendi içlerinde yaşamak ve yaşatmak için bir arada bulundukları belirterek, katılımlarından ötürü tüm şehit yakınları ve gazilere teşekkürlerini iletti.Daha sonra söz alan bazı davetliler birlik ve beraberlik mesajları vererek İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ettiler.

 

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasında; Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan mübarek ramazan ayında sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan ve sizlerin davetimizi kabul edip, buraya gelmenizden çok büyük şeref duyduk. Yardımlaşmanın, dayanışmanın ete kemiğe büründüğü bu mübarek ay, aynı zamanda milletimizin iftihar edilecek hasletlerinin de ortaya çıkmasına bir kez daha vesile olmaktadır. Bu kutlu zaman diliminde vatan savunmasında şehit düşmüş yiğitlerimizin yakınlarıyla canı pahasına kahramanlık destanı yazmış gazilerimiz ve aileleriyle bir arada olmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Sizler en değerli varlıklarınızı, babanızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşlerinizi bu vatan için şehit verdiniz. Vücut uzvunun bir parçasını kaybeden kahraman gazilerimiz…

Bunun dünyada herhangi bir karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık olamaz. Şehitlerimizin, Gazilerimizin bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Şehitlerimizin emaneti olan sizlere sahip çıkabilmek, devletimizin ve milletimizin en önemli görevidir.

İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir. Şehitlik ve gazilik rütbesi ise, hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır.  Bu bakımdan rütbelerin en üstünü hiç şüphe yok ki şehitlik ve gaziliktir. Şehitlik mertebesine yükselmek hem Cenabı Hak katında, hem de halk nazarında büyük bir şereftir. Bu nedenle şehit ailelerimiz, şahadete uğurladığı evlatlarıyla ne kadar övünseler azdır. Siz kahraman gazilerimiz, vatanımızın bekası için yaptığınız fedakârlıklar ve hizmetler için ne kadar övünseniz azdır. Biz şayet bu ülkede huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak bunu elbette şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların fedakârlıkları olmasaydı, biz burada birlikte huzur içinde oruç açmaya, iftar etmeye imkân bulamayabilirdik.

Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bu mübarek ramazan gününde bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum.  Sözlerime son verirken bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize de Allah’tan şifalar diliyorum. Onlara da sağlıklı, huzurlu, bereketli ömürler diliyorum” dedi

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Eşi Hanımefendi Hatice Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ederek, istek ve taleplerini dinlediler.