AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Bayram mesajında; "Erzincanlı hemşerilerimizin, aziz milletimizin, tüm insanlığın yeni yılını yürekten kutluyor; 2017’nin, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını diliyorum. 2016 yılında, Yüce Türk Milletinin şanlı ve onurlu direnişini tarihe altın harflerle yazan 15 temmuz hain darbe girişiminde verdiğimiz demokrasi ve bağımsızlık şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Yeni yıla, hiç şüphesiz yeni umutlarla ve yeni heyecanlarla giriyoruz. Ülkemizin birliğini, dirliğini ve huzurunu bozmaya yönelik iç ve dış destekçilerinden aldıkları cesaretle pervasızca kan kusmaya çalışan hain terör örgütlerinin ülkemiz ve milletimizin başına bela olmaktan kurtarıp köklerinin kazınması, milletimize bir deha terör acısını yaşatmamalarının sağlanması için hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin verdiği onurlu mücadelenin başarılı olması, ekonomide, demokratikleşme adımlarında, dış politikada ve sosyal hayatta yeni sevinçlerin, yeni başarıların yaşandığı, TBMMde görüşülmeye devam eden Anayasa Değişikliği paketinin halkoyuna sunulacağı referandum ile halkımızın büyük desteğini alacağını umduğum Cumhurbaşkanlığı Anayasasının kabul edildiği bir sene olması için AK Parti olarak her zamankinden çok daha fazla gayret sarf edeceğiz.
İnşallah Erzincan'ımıza yeni yılda yeni yatırımların gelmesi ve istihdam alanlarımızın artması için var gücümüzle çalışacağız. Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım beyin memleketi olması nedeniyle yatırımcıların ilgi odağı olan şehrimiz Erzincan'da, geleceğe ve gençliğimize göre yatırımlar planlanarak hayata geçirilecektir. Bizler 14 yıl boyunca milletçe yaptığımız gibi, ülkemizin büyümesi, ilerlemesi, bölgesinde ve dünyada güçlü, saygın, etkili bir ülke olması için, en büyük değerimiz ve en büyük hazinemiz olan kardeşliğimizi muhafaza edecek, kardeşliğimizi bozmaya, yıpratmaya, örselemeye çalışanlara karşı da hep birlikte mücadele vereceğiz. 
Hemen yanı başımızdaki ülkelerde kan ve gözyaşının hakim olduğu, ülkemizi de bu ateş çemberinin içine sıkma gayretlerinin yanı sıra, Suriye´deki kan ve göz yaşının ülkemize de sıçramasına fırsat vermemek, Suriye´deki bu acı ve göz yaşını dindirebilmek, mazlumların sesi olabilmek için başlattığımız Fırat Kalkanı Harekatımız amacına ulaşıncaya kadar sürecek ve Hemen güneyimizin terör örgütlerinin yuvaları olmasının önüne geçilecektir.
Yeni yıl ile birlikte ülkemizde yaşanan ve terör belasının akıttığı kan ve gözyaşı son bulacak, hainler hak ettiği cezayı bulacaklardır.
Birliğimiz ve dirliğimizin arasına nifak sokmaya çalışan, insanlarımızı birbirinden ayırmak, koparmak ve kardeş, mezhep kavgası hayalleri ile kandan beslenenler, ölümleri, acıları istismar edenler tarih boyunca hep kaybettikleri gibi yeni yılla birlikte kaybetmeye mahkum olacaklardır.
Biz tarih boyunca bu ve benzeri badireleri atlatmış yaşanan bu tür acılardan ders almayı başararak her türlü hainlik ve nifak girişimlerine karşı tek vücut olarak karşı durmuş, bunun en son örneğini de 15 Temmuz gecesi ve sonrasında tüm dünyaya ve vatan hainlerine göstermiş bir milletiz.
İnşallah, 2017 yılı, her şeyden önce kardeşliğimizin güç kazandığı; kardeşliğimize kastedenlerin de kaybettiği bir yıl olacaktır. Bu duygular eşliğinde, 2017’nin kardeşliğin egemen olduğu; tüm halkımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde, birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyor, Erzincanlı hemşerilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.