Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 5 dalda ödül alan cekimleri Erzincan’da gerçekleştirilen Kuzu filminin yönetmeni hemşerimiz Kutluğ Ataman ile Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy düzenlenen yemek programıyla bir araya geldi.
Gerçekleştirilen programda Başkan Başsoy , "Erzincan için bir şans olan hemşerimiz Kutluğ Ataman’ın çekimlerini kentimizde gerçekleştirdiği Kuzu filminin ulusal ve uluslar arası festivallerde kazandığı ödüllerle bizleri gururlandırdı. Şehrimizin tanıtımında büyük katkı sağlayan Kutluğ Beyefendiye başarılarının devamını diliyor filmini kendi şehrinde çektiği için ise ayrıca teşekkür ediyorum." Dedi.
Ataman ise katkılarından dolayı Erzincan Belediyesine teşekkür ederek "Portakalları Antalya’dan direkt Erzincan’a getirelim istedik. Antalya Film Festivali Türkiye’nin en köklü festivallerinden bir tanesidir. Sinemamızın 100’ncü yılında en iyi filmin Erzincan’dan çıkmış olması da bence çok özel bir durum.
Kuzu filmi "En İyi Film" ve "SİYAD En iyi Ulusal Uzun Metraj Film" "Kuzu", oyuncuları Nesrin Cavadzade’ye "En İyi Kadın Oyuncu", Nursel Köse’ye "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Filmin çocuk oyuncusu Erzincanlı Sıla Lara Cantürk de Behlül Dal Jüri Özel ödüllerini aldı.
Yapılan açıklamaların ardından Başkan Başsoy Kutluğ Ataman’a Erzincan’ın tanıtımına katkı sağladığından dolayı plaket takdim etti.