DEVA Partisi Erzincan İl Başkanı İbrahim Sefa Tapanoğlu, yaptığı açıklamada "

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu salgın sebebi ile her şeyde olduğu gibi eğitimde de büyük aksamalar yaşandı. Tedbirlerin akılcı ve öngörülü planlanmaması sonucu geçtiğimiz iki yıl içinde okullarımız açılamadı ve her kademedeki birçok öğrencimiz eğitim ve öğretimden ,uzaktan alabildiği hatta birçoğunun alamadığı eğitimle yetinmek zorunda kaldı . 
Bu sıkıntıların en büyüğünü ise hem öğrenme hem de çalışma imkanlarının çok kısıtlı olduğu sınav gurupları yaşadı. Özellikle gençlerimizin üniversite ve gelecek hayallerini kurduğu üniversite sınavları hem öncesi hem de sonrası ile ızdıraba dönüştü. Yeterli öğretime ulaşamayan öğrencilerin sınavda başarı sağlayamamalarının yanında tüm zorluklara rağmen bu sınavın üstesinden gelmeyi başaran gençlerimiz büyük bir sevinç yaşaması gerekirken şimdi nasıl geçineceğini , yurt çıkmayan öğrencilerin başlarını sokacak bir yer bulamaması , kiralık ev fiyatlarının değil bir öğrencinin , bir çalışanın dahi karşılayamayacağı miktarda arttırılmış olması bunun için hiçbir tedbirin alınmaması çok büyük beceriksizlik hatta yönetim krizidir. 
Sonuç  !
Sınavı kazanan öğrenciler hayatlarının en güzel günlerini sıkıntı ve bunalım içinde geçiriyor . Toplumdan bi haber yöneticilerin ,öğrencilerin tüm mecralarda duyurmaya çalıştığı barınma ihtiyacına dönük tek bir tedbir almadıkları gibi tüm tiplerdeki yurt ücretlerine zam yapmıştır. Öğrenciler sosyal medya üzerinden #kampüsteçadır etiketi ile instagramda  çok büyük bir gündem oluştursalar da  
Gençleri bu ve birçok açmazın içine sürükleyen hükümet yetkilileri bu konuda da gençlerimizi yanlız bırakmış kendi Fildişi kulelerinde zenginliklerine zenginlik katmaktadır. Yetkililerin Anlamadığı şu ki sadece üniversiteyi bu yıl kazanan değil tüm kademelerdeki öğrencilerimiz çok zor durumda .İşsizlik ve ekonomik zorluklar aileleri çok zor kararlar almaya itiyor . 
Çocuklarını okula göndermiyor ya da gençler kazandıkları üniversiteye gitmekten vazgeçerek gündelik işlerde çalışmaya ,ailesine katkı sağlamaya ve en azından kendisi yerine kardeşlerinin okumasına yardımcı olmaya çalışıyor. Biz bu onurlu gençliğin yanındayız ve acil çözüm önerilerimizi sunuyoruz.

Çözüm önerilerimiz 

1-Son iki yıl içinde işten çıkarılan tüm çalışanların çocukları Devlet yurtlarına acilen ücretsiz alınmalıdır. 

2 - Asgari ücret veya gündelik sigorta ile hayatını sürdüren ailelerimizin çocuklarına tüm desteklerin haricinde yurt ücreti çıkarılmalı veya yurt ücretleri %50 oranında indirim sağlanmalıdır. 

3 - Özel yurtların açılmaları desteklenmeli ,Sosyal Öğrenci Kontenjanı oluşturularak bu öğrencileri bu yurtlarda barındırılmalı ve özel yurtlara da bu yolla destek sağlanmalı .

4 - Geçim sınırının altında kalan ailelerinin üniversite okuyan kız çocuklarına pozitif ayrım yapılarak tüm masrafları devlet tarafından üstlenmelidir. 

5- Asgari geçim sınırının altında kalan ailelerin üniversitede okuyan çocuklarına eğitimlerini aksatmayacak şekilde okudukları üniversitelerde veya şehirlerinde çalışma şartları oluşturularak onurlu bir şekilde hayatlarına devam etmeleri sağlanmalıdır.

6 -Hükümetin kontrolünde olan ,devlet tarafından denetlenmeyen tüm ruhsatlı ve ruhsatsız vakıf , dernek yurtları Türkiye  Cumhuriyetinin Anayasal düzenine uygun bir şekilde denetlenmeli ve kanunlara uygun hale getirilmelidir. 

Buradan tüm geçlere çağrım şudur ki bu ülkede kalın birlikte mücadele edelim. Bilin ki bu ülkenin kökleri binlerce yıllık bir geleneğe dayanmaktadır. Bugün yaşanan bu sanal görüntüler , sizleri umutsuzluğa sevk eden ekonomik ve sosyal adaletsizliklerin kaynağı bu yönetim modelidir. Sizler geleceğin adil düzenini oluşturmakla mükellefsiniz. DEVA kadroları sizlerin önünü açmak ve sizle için her türlü mücadeleyi vermeye hazırdır" dedi.