Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 173.Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle 21.05.2020 günü saat: 10.00’da Bölge Müdürü  Hasan DAYIKARACA, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, bağlı Tapu ve Kadastro Müdürlüklerimizin birim daire amirleri katılımlarıyla Erzincan Belediyesi önünde yer alan Atatürk anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören icra edildikten sonra Bölge Müdürü Hasan DAYIKARACA açıklamalarında; "İki asra yakın bir zamandan bu yana, vatandaşlarımızın güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 20 bine yakın personelimiz, 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz, 973 Tapu Müdürlüğümüz, 81 Kadastro Müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 9 milyona yakın işlem hacmi ve yaklaşık 25 milyon vatandaşımıza hizmet sunan ve bugün 173. Kuruluş yıldönümünü kutlayan köklü bir kurumdur.

21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Genel Müdürlüğümüz, 1871’de Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakani Nazırlığı olmuş ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir.

Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla vatandaşlarımıza 173. Yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Web-Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, 3 Boyutlu Kadastro gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir.

Tüm Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 Salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu o dönemde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla hem çalışanımızın hem de vatandaşımızın süreci sıkıntısız atmaları için yoğun çaba harcamaktayız.

Bu süreçte, bölgemize bağlı iller olan  Erzincan,Gümüşhane ve Bayburt il ve ilçelerindeki toplam  21 Müdürlüğümüzdeki görev yapan personelimizin kullanması için maske cerrahi eldiven, el dezanfektanı gibi koruyucu malzemeler gönderdik idari izinli personelimizin haricindeki  personelin işlemler aksamayacak şekilde dönüşümlü çalışmasını sağladık ayrıca hizmet alım yolu ile vatandaşların yoğunlaştığı birimlerimizde ilaçlama çalışmaları yaptırdık.

Covid-19 Salgını sürecinde özellikle Web-Tapu, E-randevu ve Alo 181 Randevu Sisteminin ne kadar gerekli ve önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Özellikle bu sürede başvuru taleplerinde  %60 azalma olmuştur. Bizde bu krizi fırsata çevirerek dijitalleşme işlemlerini hızlandırmış olduk.

Bu suretle vatandaşlarımızın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden ulaşabildikleri Web-Tapu Uygulamasına e-devlet şifresi ile giriş yapılmak sureti ile artık Tapu dairelerine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemler yapabildiklerini hatırlatmak isteriz.

Bugün, kuruluşunun 173. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız" dedi