AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır kampanyaya ilişkin olarak duyuru amaçlı yazılı bir basın açıklaması yaptılar. Erzincan Milletvekilleri; “Sağlık Bakanlığımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın almış olduğu karara istinaden; online ortamda epttavm.com ve maske.epttavm.com üzerinden ücretsiz olarak maske temini sağlanacak. Her aile bireyine 3 katlı 5 adet cerrahi maske verilecek. Vatandaşlarımız bilgilerini eksiksiz ve doğru yazmaya dikkat etsinler. Maskeler PTT Kargo ile ücretsiz olarak gönderilecek. Aile üyeleriniz içinde maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz. Vatandaşlarımızın her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Yoğunluk sebebiyle sistemde yavaşlama gibi aksaklıklar yaşanabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz. 
Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın ücretsiz maske temininden yararlanamayacağını bildirmek isteriz. T.C. kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uyulması durumunda maskeler herkesin tarafına gönderilecek. Hepimizin sağlığı için her türlü tedbir alınmaya devam ediyor.
Ülke olarak Sağlık Bakanlığımızın tedbirlerine uyarak gerekli hassasiyeti göstermemiz elzemdir. Buradan tekrar tüm Erzincanlı hemşehrilerimize evde kal Erzincan diyor, bu günlerinde üstesinden hep birlikte geleceğiz diyoruz” ifadelerini kullandılar.