Vali Abdurrahman Akdemir’in Erzincan’daki görevinin sona ermesinin ardından Valilik binası önünde kendisini uğurlamaya gelenler ile vedalaştı.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurumlarının Müdürleri, kamu çalışanları, kanaat önderleri, basın mensupları ve vatandaşların katıldığı uğurlamada gelenler ile tek tek vedalaşarak helallik isteyen Vali, kendisinin de hakkını herkese helal ettiğini söyledi.

Valilik binası önündeki uğurlama programının ardından Vali Abdurrahman Akdemir Ankara’ya hareket etti.

Vali Akdemir Ankara'ya gitmeden önce yaptığı yazılı açıklamada

"Saygıdeğer Erzincanlılar ve Değerli Mesai Arkadaşlarım, Merkez Valiliğine atanmam nedeniyle, 27.05.2013 tarihinden itibaren yürütmekte olduğum Erzincan Valiliği görevinden ayrılıyorum. 15 aya varan süre Erzincan’da valilik yapmak, şahsım ve ailem için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olmuştur.

Valiliğim süresince Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil etmenin şerefini taşıyarak, adalet, tarafsızlık, sevgi ve hoşgörü içerisinde görev yapma bilinci ve gayretiyle siz kadirşinas Erzincanlılara hizmet ettim. 
Kamu hizmetlerinin, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak etkin, huzurlu, süratli, adil ve tarafsız bir şekilde, yürütülmesine gayret sarf ettim. Kamu kurum ve kuruluşlarının tam bir işbirliği ve uyum içinde halkımıza en iyi hizmeti sunması için çalıştım. Erzincan’ın kalkınması, daha yaşanır bir şehir haline gelmesi ve kültürel değerlerine sahip çıkılması yönünde eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım önderliğinde yaptığımız tüm çalışmalarda, uygulanan yatırım projelerinde siz değerli Erzincanlı hemşerilerimden daima büyük destek gördüm. Minnettarım. 
İlimizdeki kamu hizmetlerinin çağdaş niteliklerde sunulması, vatandaşlarımızın kolay ve çabuk bir şekilde kamu hizmetlerine erişimi, toplumda huzur ve güvenin sağlanması, uygun yatırım ve iş ortamların oluşturulması, ulaşım, eğitim ve sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, ilin doğa sporları merkezi haline gelmesi, kültür ve tarih zenginliğinin turizme kazandırılması, şehit ve gazi ailelerine, yaşlılarımıza, yardıma muhtaç vatandaşlara, korunmaya muhtaç çocuklarımıza ve engellilerimize sürekli hizmet sunumu, halkımızın yaşam standardının yükseltilmesi, kurumlar ve şehrin dinamikleri arasında uyum, en çok üzerinde durduğum, takip ettiğim ve desteklediğim konular olmuştur.

Görevde bulunduğum süre içinde kamu ve özel sektör yatırımlarında, sanayi, ticaret ve hizmet alanında, kırsal alt yapı faaliyetlerinde, eğitim, sağlık, spor, çevre, kültür ve turizm ile tanıtım konularında önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirilmiştir. 
Ergan Dağı Kayak Merkezinin turizme kazandırılması amacıyla göreve geldiğim günden itibaren yoğun çalışma içerisinde oldum. Bu şehrin aydınlık geleceğine duyduğum inançla ifade ediyorum ki, Erzincan doğal güzelliklerinden tarihi mirasına dek tüm birikimlerini ileride daha iyi değerlendirecek ve hak ettiği konuma yükselecektir.
Erzincan halkı ve tüm mesai arkadaşlarımla birlikte ilimizin gelişmesi, kalkınması ve yeniden yapılanması için var gücümüzle çalıştık. Erzincan’ın daha modern, müreffeh, huzurlu ve güvenli bir il olması için, hep birlikte gayret gösterdik, bu hususta büyük mesafe kat ettik. Bu hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğinden kuşkum yoktur. 
Erzincan’ın her türlü sorununun çözümüne katkı sağlamaya, birlik beraberliği tesis etmeye ve tüm yönetimlere destek olmaya çalıştım. Elimden geleni yapmış olmanın vicdani huzuru içindeyim. 
Bu şehirde ortak hedeflere ortak akılla gidilmesi, şehrin vizyonu doğrultusunda ortak çalışmalar ve çözümler üretilmesi kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum örgütleri arasında birlik beraberlik sağlanması durumunda, sorunların çok çabuk çözüleceğine birçok olumlu hizmetin kısa sürede yapılacağına yürekten inanıyorum. 
Dinamik özel sektörü, genç ve eğitimli nüfusu, doğu batı, kuzey güney yol güzergâhlarının kavşak noktasında oluşu, yatırımlar için cazip teşvikleriyle Erzincan’ın, eğitimden sağlığa, kentsel dönüşümden bayındırlığa, turizmden Doğa sporlarına, tarımdan hayvancılığa varıncaya kadar daha birçok alanda gurur verici gelişmeler göstereceğine inancım tamdır. 

Bu vesileyle sevginin, hoşgörünün ve değişimin şehrinden ayrılırken başta Erzincan halkı olmak üzere, çalışmalarımızda desteklerini hiç esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a çok değerli Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Üniversite Rektörümüze, Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımıza, Yargı Mensuplarına, Askeri Makamlara, Erzincan’ın ülkemizin en huzurlu illerinden biri olmasında büyük katkısı bulunan Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza, Genel Meclis Başkanına, Genel Meclis ve Belediye Meclis üyelerine, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Partilere, Muhtarlarımıza, Erzincan Basınına, ismini belirtemediğim diğer tüm teşekküllere, her zaman güven ve desteğini hissettiğim Erzincan halkına gönül dolusu teşekkür ediyor, şahsım ve ailem adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Erzincan’da çalıştığım süre boyunca hak ve hukuk ölçüleri içerisinde olmaya azami derecede özen gösterdim. Bu konuda gösterdiğim bütün hassasiyete rağmen bilmeyerek de olsa kalbini kırmış olabileceğim herkesten samimi bir şekilde helallik istiyorum. Şairin dediği gibi
Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş
Siz değerli hemşerilerimin sevgi dolu kalplerinde güzel bir iz, hoş bir seda bırakabildiysem ne mutlu bana.
Bu sevgi ve hoşgörü şehrinde Valilik yapmak büyük bir onurdur. Erzincanlılara hizmetin onurunu taşımanın ve sorumluluğunu üstlenmenin mutluluğunu sahsımın ve ailemin hayat boyunca şerefle taşıyacağını belirtir, Erzincanlı hemşerilerime minnet ve şükranlarımı sunarım. Gelecekte daha kalkınmış bir Erzincan görme arzusu ile arz-ı veda ederim."dedi

ARŞİV