Erzincan Valisi Ali Arslantaş mesajında "Engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlar, yaşadıkları sıkıntılar, yalnızca onların ya da onların ailelerinin değil, sosyal boyutlarıyla tüm toplumu yakından ilgilendiren ve bütün bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını kendine ilke edinmiş bir medeniyetin temsilcileri olarak engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması her zaman en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır.

Günlük hayat içerisinde kimseye ihtiyaç duymadan yer almak, tüm bireylerin en tabii hakkıdır. Herkes gibi engelli vatandaşlarımızın da toplumsal hayat içerisinde yerlerini almaları, sosyal hayattan iş hayatına, spordan sanata kadar hayatın her alanında bulunmaları ve hayata pozitif bakmaları bizleri son derece mutlu etmektedir.

Şunu gururla ifade etmek isterim ki; devletimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımızın yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve işgücüne katılımlarını sağlayarak, kendi kendilerine yetebilmelerine yönelik çalışmaları fevkalade artmış ve her geçen gün de bu çalışmalar artmaya devam etmektedir.

Erzincan Valiliği olarak bizler de, ilimizdeki tüm kesimlerle işbirliği içerisinde, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın içerisinde maddi ve manevi hiçbir engelle karşılaşmadan yer almasını sağlamayı en önde gelen görevlerimiz arasında görmekte ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal duyarlılığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımların atılmasına vesile olmasını diliyor, engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.