Erzincan Valisi Ali Arslantaş 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınmladığı kutlama mesajında   “Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, bir başka deyişle Türk basınından sansürün kaldırılmasının 111. yıl dönümü. 24 Temmuz 1908 tarihinde ilan edilen II. Meşrutiyet ile birlikte Türk basınından sansür kaldırılmıştır. 

Halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak; kişisel hak ve özgürlüklere, milli değerlere ve insan haklarına saygılı; doğruluk, tarafsızlık ve basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden çalışmalarını yürüten, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getiren bir basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde anlatmaktadır.

İlimizde ve bölgemizde meydana gelen olaylardan ve yaşanan gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, ilkeli ve tarafsız bir şekilde özveri ile yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta ilimizde görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor,  sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.” dedi