Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.Vali Arslantaş mesajında "Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel ve kutsal mesleklerindendir. Anne ve babamızdan sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini sonsuz bir cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan ve adeta bir kandil misali kendilerini tüketerek öğrencilerini ve toplumu aydınlatan değerli öğretmenlerimize olan vefa ve minnet borcumuzu bir kez daha hatırlıyoruz.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayan ve onların yetişmesinde tüm zorluklara rağmen büyük bir fedakârlık ve özveriyle çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktırlar.

İlk emri; "Oku !" olan bir dinin, bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.” sözünde de açıkça ortaya koyduğu gibi öğretmenlerimiz, geleceğimizi şekillendiren, yetiştirdiği nesillerle geleceğimize yön veren kişilerdir.

Hür, onurlu ve saygın toplum olma merdiveninin en önemli basamağı olan öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir toplum olarak daima yükseleceğimize ve sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığını ilelebet savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şevkle çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum"dedi