Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada "Korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 21.03.2020 tarih ve 03-05 sayılı kararımızla faaliyetleri durdurulan berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri için gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler neticesinde ilimiz genelinde 11.05.2020 tarihi itibariyle berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin alınan tedbirlere uyulması şartıyla faaliyetlerine başlayabilmeleri/faaliyetlerini sürdürebilmeleri kararlaştırılmıştır.


Alınan karar sonrası bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde; berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerindeki bazı çalışanlarda korona virüs vakası görüldüğüne dair iddialar ortaya atıldığı tespit edilmiştir.


Bu kapsamda ortaya atılan iddialara yönelik gerekli incelemeler neticesinde; 11.05.2020 tarihinden beri hizmet veren berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinde, 22.05.2020 tarihi saat 13.00 itibariyle korona virüs (Kovid-19) vakasına rastlanılmamıştır.


Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyayı etkileyen, ülkemizde ve ilimizde başarılı bir şekilde mücadele edilen Korona virüsü (Kovid-19) salgını ile ilgili gelişmeler hakkında Sağlık Bakanlığı ve Erzincan Valiliği resmi açıklama yapmaya yetkili kurumdur.


Bu bağlamda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için yetkili makamların açıklamaları dışında gerçek dışı görüntü ve ses dosyası vb. içerikler bulunduran paylaşımlarda bulunmamaları ve bu tür paylaşımlara itibar etmemeleri önem arz etmektedir"

Kamuoyuna saygıyla duyurulur".