Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, Erzincan’da görev yapan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

Başkan Yıldız yayınladığı mesajında; “24 Kasım günü, Harf Devriminin ardından Millet Mekteplerinin kurulduğu ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olması dolayısıyla, 1981'den beri her yıl artan bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizlerden geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenler, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler. İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en saygın bir meslek olmuştur” şeklinde ifade etti. 

         Öğretmenlerin, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ettiklerinin altını çizen Başkan Yıldız “Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onurunun sahibidirler. Milletimizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren onlardır. Gençlerimizi Atatürk'ün “yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” diye öncelikli görev ve sorumluluklarını işaret ettiği öğretmenlerimiz hazırlamaktadırlar. Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuk ve gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, millî kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlerle donanmış kişiler olarak yetişmeleri için, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. Erzincan İl Genel Meclisi olarak eğitim kurumlarımızın en önemli destekçisi olmaya hazır olduğumuzu bir kere daha vurguluyor; bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim-öğretim yılının yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum" dedi.