Erzincan´da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Garnizon şehitliğinde program düzenlendi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Dua sonrasında Vali Mehmet Makas Şehitlik anı defterini imzaladı.

Gerçekleşen törene Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Siyasi Parti temsilcileri, Şehit Aileleri, Muharip Gaziler ve kamu kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Cami Kebir İmam Hatiplerinden Erdoğan Seren’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından dua edildi.

Daha sonra Erzincan Valisi Mehmet Makas, şehitlik defterine günün anısına mesajını yazarak imzaladı. Vali Makas yazdığı mesajında: ‘Vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Çanakkale’de, Sakarya’da bozguna uğrattığımız düşmanların torunlarını 15 Temmuz’da da milletçe derdest ettik. İstiklalimizi tehdit eden terör şebekelerini güçlü ordumuz ve cesur halkımız sayesinde toprağa gömdük. Bu uğurda, aziz vatanımızı korumak için canlarınızı feda ettiniz. Anadan, yardan vazgeçip bir hilal uğruna şehitlik mertebesine ulaştınız.

BU TOPRAKLAR KOLAY VATAN OLMADI

Bu topraklar kolay vatan olmadı. Ecdadımız kanıyla canıyla vatan yaptı bu toprakları. Çanakkale’de, Sakarya’da her köy, her kağnı ve her minare cepheye koşmuştu. İşte biz o köylerin çocuklarıyız. O minarelerin müminleriyiz. Bu yüzden siz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatana hepimiz aynı ihlâsla aynı şuurla sahip çıkacağız. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı, bayrağı, demokrasisi ve tüm kutsal değerleri uğruna mücadele edip şahadete erişen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum’ dedi.

Vali Makas’ın Şehitlik anı defterini imzalaması ve okumasının ardından tüm protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı