Erzincan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 335 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri çok sayıda iş makinesi ve personelle yolları yeniden ulaşıma açıyor.
Erzincan genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışının ardından il genelinde 335 köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle ekipler sahada yoğun çalışma yürütüyor.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma kazandırılması için ekiplerin aralıksız çalıştığı bildirildi. Erzincan’da kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için çalışmaların gece gündüz sürdüğü ifade edildi.
İlçelere Göre Kapanan Köy Yolları
Yoğun kar yağışı sonrası Erzincan’ın birçok ilçesinde köy yolları ulaşıma kapandı. Yetkililer tarafından paylaşılan verilere göre kapanan köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle:
-
Merkez: 30 köy yolu
-
Çayırlı: 12 köy yolu
-
İliç: 30 köy yolu
-
Kemah: 73 köy yolu
-
Kemaliye: 10 köy yolu
-
Otlukbeli: 4 köy yolu
-
Refahiye: 90 köy yolu
-
Tercan: 71 köy yolu
-
Üzümlü: 15 köy yolu
Toplamda 335 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.
Erzincan’da Karla Mücadele Ekipleri Yolları Açıyor
Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Erzincan’da geniş kapsamlı bir karla mücadele çalışması yürütülüyor. İl genelinde 14 greyder, 3 dozer, 10 loader, 7 beko loader ve 1 bıçaklı kamyon ile çalışmalar devam ediyor.
Karla mücadele ekiplerinde 92 personel görev yapıyor. Ekipler özellikle ulaşımı kesilen köylerde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, ekiplerin yürüttüğü çalışmalarla birer birer ulaşıma açılıyor.
Yetkililerden Vatandaşlara Dikkat Uyarısı
Yetkililer, Erzincan genelinde devam eden kar yağışı ve buzlanma riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle kırsal bölgelerde seyahat edecek sürücülerin araçlarında zincir bulundurmaları gerektiği hatırlatıldı.
Erzincan’da karla mücadele ekiplerinin çalışmalarının hava şartlarına bağlı olarak gün boyunca devam edeceği bildirildi.