Erzincan Valiği himayelerinde Erzincan Dörtyol'da düzenlenen Birliktelik İftarına; Son Başbakan Binali Yıldırım ve Eşi Hanımefendi Semiha Yıldırım, Vali Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve  Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Gençlik Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan İdare Mahkemesi Başkanı Kerem Özyardımcı, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti İl ve ilçe başkanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve binlerce vatandaşımız katıldı.


Erzincan merkez Dörtyol'da düzenlenen Birliktelik İftarı Tasavvuf Müziği Konseri ile başladı. Kuran'ı Kerim tilavetiyle devam eden iftar programında daha sonra sırasıyla Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Sayın Süleyman Karaman ve Sayın Burhan Çakır yaptıkları konuşmalarda, binlerce hemşehrimizin bir araya gelmesine vesile olan bu iftar programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ettiler.


Düzenlenen iftar programına teşriflerinden dolayı Son Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize teşekkür ederek başlayan Vali Mehmet Makas, "Bu alanda Can Erzincan var. Can Erzincan demek, kardeşlik demektir. Can Erzincan demek, birlik demektir. Can Erzincan demek, lokmasını paylaşan insanların memleketi demektir." dedi. Sayın Valimiz konuşmasının devamında "Bugün burada Alevisi, Sunnisi, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi bu gönül sofrasında bir ve beraber. Bu güzel birlikteliğin sağlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Programda konuşan Son Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan ayının son günlerinde hemşehrileri ile birlikte olmaktan bahtiyarlık duyduğunu ifade ederek; “Zor zamanlarda bir ve beraber olmak, dayanışma içinde bulunmak, bu ülkenin en büyük özelliğidir. Erzincan bunu çok daha iyi bilir çünkü Erzincan depremlerden, felaketlerden, acılardan çok çekmiş bir şehrimiz. Her karanlık gecenin arkasında aydınlık bir sabah vardır. Yaşadığımız bütün bu sıkıntıların üstesinden geçmişte nasıl geldiysek, bundan sonra da geleceğiz. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın, yeterki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım. Ay yıldızlı bayrağımızın altında millet olarak dimdik duralım, bunu başardığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı yoktur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ramazan Ayı’nı Erzincan’da da çok verimli geçirdik. Değerli valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, siyasilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ulaşabildikleri kadar hemşehrimize ulaştılar, gönüllerine girdiler, evlerine misafir oldular ve hatırlarını sordular. Böylece Ramazan Ayının bereketinden azami olarak istifade ettiler. Hemşehrilerimizi yalnız bırakmayan, her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek için gayret gösteren valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve şehrin tüm sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu muhteşem iftar sofrasını hazırlayarak, bizi hemşehrilerimizle bir araya getirdikleri için, hasret gidermemize vesile oldukları için de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 


Konuşmaların ardından hep birlikte iftar yapıldı, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım vatandaşlarımızla sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi. İftarın ardından çocuklarımıza çeşitli ikramlarda bulunularak, Hacivat - Karagöz, Ateş Adam, Palyaço, Kukla Gösterisi gibi birçok etkinlik  çocuklarımız ve vatandaşlarımız tarafından ilgiyle izlendi.