Erzincan'da Bozayı Çöp Konteynerlerinde Yiyecek Ararken Görüntülendi Erzincan'da Bozayı Çöp Konteynerlerinde Yiyecek Ararken Görüntülendi

Erzincan’da gelmiş geçmiş belediye başkanları arasından Talip Kaban ismi çok bilinmektedir. Erzincan Türkiye’nin doğusunda yer alan bir şehirdir. Erzincan il olduktan sonra geçmişten günümüze kadar birçok Belediye Başkanları tarafından yönetildi. Bu belediye başkanlarından bazıları şunlardır;

·         Hakkı Altınok: 1930 yılında ilk Erzincan Belediye Başkanı olmuştur.

·         Nedim Muradoğlu: 1973 ve 1977 yılları arasında Erzincan Belediye Başkanlığı yapmıştır.

·         Refik Aras: 1970 ile birlikte başlayan ve 1973 yılında sona eren Erzincan Belediye Başkanlığı görevi mevcuttur.

·         Adnan Ercan: 1941 yılında Erzincan ilinde doğdu. 1969 yılında Ankara Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Akademisini bitirdi. 1977 yılında MHP den Erzincan Belediye Başkanı seçildi. 1980 yılında görevi bırakarak ticarete atıldı.

·         Nusret Çetinkaya: Tarihler 1924’ü gösterdiğinde Nusret Çetinkaya dünyaya geldi. Kara Harp Okuluna girerek buradan mezun oldu. Emekli olduktan sonra 12 Eylül darbesi ile Erzincan Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 1984 yılında Belediye Başkanlığını bıraktı.

Erzincan Görevde Olan Belediye Başkanı

Erzincan’da 2 dönem olarak belediye başkanı yapan Talip Kaban ismi çok tanınmaktadır. Erzincan’da gelmiş geçmiş belediye başkanları arasında halen görevde bulunan ise Bekir Aksun’dur.

·         Talip Kaban: 1955 yılında Erzincan’ın Tercan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Erzincan’da tamamladı. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesini bitirdi. 1989 yılında yapılan yerel seçimlerinde MHP den Belediye Başkanı olarak iki dönem başkanlık görevini yaptı.

·         Bekir Aksun: 1967 yılında üzümlüde doğdu. Atatürk Üniversitesinin İşletme bölümünü bitirdi. 1988 yılında başladığı öğretmenlik mesleğine 2006 yılında bıraktı.  2018 yılında Erzincan Milletvekili adayı olmuş ve daha sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP den Erzincan Belediye Başkanı olarak seçildi. Halen bu görevde bulunmaktadır. Erzincan’da gelmiş geçmiş belediye başkanları listemiz bu şekildedir.