Erzincan'ın genç ve başarılı isimlerinden 27 yaşındaki Muhammed Furkan Gürci, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nde Gazetecilik ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden mezun oldu. Ancak, genç yaşta devlet memurluğu yerine kendi yeteneklerini keşfederek üreticiliği tercih etti. Pandemi döneminde başladığı kamp malzemeleri üretimini evde kurduğu küçük bir atölyede profesyonel seviyeye taşıyarak işini genişletti.

Evdeki hobisini iş haline getiren Gürci, bıçak, balta, ahşap ve deri malzemeler ile kamp kullanımı için çeşitli ürünler tasarlayıp üretiyor. İnternet üzerinden başlayan satışlar, talebin artmasıyla birlikte normalleşme sürecinde dükkan açarak devam etti. Türkiye'nin her iline ve yurt dışına ürün gönderen genç girişimci, zaman zaman özel tasarımlar da yapıyor.

Muhammed Furkan Gürci, yaptığı işe duyduğu tutkuyla, üniversitede okuduğu bölümlerle ilgili değil kendi yeteneklerine yönelerek mutluluğu bulduğunu ifade etti. Gürci, şu sözlerle deneyimlerini paylaştı: "Sevdiğim iş aslında bu oldu. Üretim yapmanın ve sevdiğiniz işi yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu şekilde başarı ve ekonomik anlamda tatmin elde edebiliyorsunuz."

Ayrıca, Erzincan Valiliği sosyal medya hesaplarından Gürci'nin girişimciliğini takdirle karşılayarak, gençler için örnek bir mesaj niteliğinde değerlendirmelerde bulundu.