Son zamanlarda turistlerin ilgi odağı olan Erzincan ilinde gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri sizler için derledik.

Erzincan yaklaşık 240.000 nüfusu ile Doğu Anadolu bölgesinde Yukarı Fırat bölgesinde sakin bir ova da yer almaktadır. Önemli ticaret yolları üzerinde yer alan Erzincan tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş ve Hititlerden Osmanlılara kadar pek çok medeniyetin hakiminde kalan her köşesi tarihi değerlerle dolu bir şehirdir. Genellikle karasal iklime sahip olan bu bölge bir çok doğal güzelliği ve yeşilliği içerisinde bulundurmaktadır.

Erzincan’ a ilk girildiği zaman görkemli dağları ve muhteşem yeşil alanı gözlere çarpmaktadır. Türkiye’nin en büyük kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyonda büyüleyici manzaraların yanı sıra bu kanyon ‘da rafting yapma fırsatı sunmakta. Pek çok güzelliği ile bilinen Erzincan’da mutlaka gidilmesi gereken en güzel yer Çağlayan Girlevik Şelalesidir. Bölge yapısı gereği yüksek bir yer ve yeşilliği, şelalesi ile yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir. Bölge de bulunan restoranlar manzaraya şahitlik edip yemek yeme olanağı tanır. Piknik alanlarıyla yine ön planda olan Erzincan da Ekşisu ve Beytahtı gibi yerler ön plandadır. Temiz çevre Temiz dünya sloganının ön planda tutulduğu şehir genellikle yeşil alanıyla dikkat çeker. Şehrin güzelliklerini tamamen görebileceğiniz Atatürk tepesi ve Esentepe ilgi gören yerler arasındadır. Uzaydan bile görülebilen Atatürk Portresi bu bölge de Atatürk Tepesinde bulunur. Ergan Dağı kayak merkezinde keyifli ve eğlenceli bir kış tatili yapılabilir ve Munzur Dağlarının, Karasu Nehri’nin el değmemiş güzelliklere şahit olunabilir.

Merkezde bulunan doğa güzelliklerin yanı sıra ilçelerinde bulunan güzellikler ve el değmemiş sit alanları ile ön plandadır. Görülmesi gereken en ünlü doğal güzelliği Otlukbeli Gölüdür. Tek traverten set gölü olması ile ilgi odağı olan bu göl deniz seviyesinden yüksek olduğu için yaz aylarında bile serin kalan tertemiz havası ve suyuyla dikkat çeker. Kemah ilçesinde en çok ziyaret edilen şehitlik anıtı ve Acemoğlu köprüsü etkileyici mimarisi ile bir görsel şölendir. Yine bölgelerde Mamahatun türbesi, Terzi baba Türbesi, Tarihi taşçı konağı, Tarihi Kemah evleri, Tercan ‘da bulunan Abrenk (Vank) kilisesi, İsmet İnönü Heykeli, Altıntepe Höyüğü, Kırkgöz mesire alanı mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Havalı Silahlar Bölgesel Egemenlik Kupası müsabakaları Erzincan’da düzenlendi Havalı Silahlar Bölgesel Egemenlik Kupası müsabakaları Erzincan’da düzenlendi

Girlevik Selalesi