Erzincan'da, İsrail'in son saldırılarına karşı tepki göstermek amacıyla bir araya gelen binlerce kişi ve sivil toplum kuruluşları, Filistin'de hayatını kaybedenler için bir gıyabi cenaze namazı düzenledi. "Soykırıma Hayır" adlı etkinlik, Erzincan Kızılay Meydanı'nda Türk ve Filistin bayrakları altında gerçekleşti.

Programa AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, öğle namazı sonrasında Filistin'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

Erzincan’da öğrenciler güvenli internet hususunda bilgilendirildi Erzincan’da öğrenciler güvenli internet hususunda bilgilendirildi

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını yapan Memur Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, "Bugün 81 ilimizde Siyonist İsrail'in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız" dedi. Gül ayrıca, "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur" diyerek Siyonizme karşı direnen Filistinli kardeşlere destek verdiklerini ifade etti. "Dünyanın tüm iyi insanlarına 'zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor' uyarısında bulunmak için buradayız" dedi.

Gül ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını şiddetle kınayarak, "İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı kanlı bir organizasyondur" ifadelerini kullandı.