Erzincan’da etkili olan yoğun kar yağışı ile şehir adeta beyaz bir örtüyle kaplandı. Erzincan haberleri arasında en çok dikkat çeken gelişmelerden biri olan bu kar yağışı sonrası kent genelinde yollar ve kaldırımlar karla doldu. Erzincan Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
Erzincan Belediyesi’nden yoğun kar mesaisi
Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamını aksatmamak için tüm ana arterlerde, mahallelerde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle ulaşımın aksamaması için şehir içi ana yollarda yoğun mesai harcanırken, kaldırımlar da ihmal edilmiyor. Erzincan Belediyesi’nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada, tüm ekiplerin seferber edildiği ve karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.
Yaya yollarında kar temizliği aralıksız sürüyor
Erzincan Belediyesi ekipleri, sadece araç yollarında değil, yaya kaldırımlarında da temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların mağdur olmaması için öncelikli olarak yoğun kullanılan güzergâhlarda kar küreme ve tuzlama işlemleri yapılıyor. Ayrıca Erzincan güncel haberleri arasında yer alan bilgilere göre, buzlanmaya karşı tuzlama işlemleri de periyodik olarak gerçekleştiriliyor.
Kar yağışı Erzincan’da kış turizmi için umut oldu
Özellikle Erzincan’da kış turizmi açısından önemli olan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde de sezon hazırlıkları hız kazandı. Kar yağışının devam etmesiyle birlikte Erzincan hava durumu raporlarına göre önümüzdeki günlerde de kar bekleniyor. Bu durum hem kayak severleri sevindirdi hem de esnafa umut oldu.
Erzincan Valiliği, kar yağışı nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları ve kış lastiği kullanmaları konusunda uyardı. Ayrıca ani buzlanmalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği de belirtildi.