Erzincan Belediyesi Mehter Takımı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında konser verildi. Konsere vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Mehter takımının ve modern orkestranın verdiği ortak konserde; mehter marşları, kahramanlık türküleri ve halk müziği eserleri seslendirildi. Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar da ay yıldızlı bayraklarla marş ve türkülere eşlik ettiler.

Konserin sonunda konuşan Vali Mehmet Makas, bu organizasyondan dolayı Erzincan Belediyesi’ne ve mehteran ekibine teşekkür ederek; “30 Ağustos gibi birçok zafere imza atmış bir milletin mensubu olarak bu zaferleri kutlamak bizim şiarımız ve vazgeçilmezimizdir. Milletimizin istiklalinin sembolü olan bu zafer, aynı zamanda bu toprakları yurt bilenler için bir ilham kaynağı olmuştur. Şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Hep beraber ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacağız. Bu duygular içinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ve gururunu bize yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanında verilen konsere; Vali Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ve Eşi, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk ve  Eşi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları, Erzincan İl Emniyet Müdürü, il protokolü siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.