26.04.2014 tarihinde Erzincan 13 Şubat Spor Salonu’nda, 11-13 yaş grubu güreş müsabakaları vardı. Ata sporumuzu biz de izlemek istedik ve başlama saati 12.00 olarak belirlenen salonun tribünlerinde yerimizi aldık.

     Salonun koltuklarında sebebini bilmediğimiz bir nedenden ötürü yaklaşık bir saat kadar müsabaka seyretmeden oturduk. Sebebini sonradan öğrendik ki; müsabakayı yönetecek olan hakemler, sağlık ekipleri gelmeden müsabakaları haklı olarak başlatamıyorlarmış. İlgili birimlere telefonlarla ulaşıp sağlıkçıların gelmediklerini ve müsabakaları başlatamadıklarını iletiyor, sağlık ekibi talep ediyorlarmış. Saat de 13’00 oldu.

     Nihayet, çanta elinde bir delikanlı salondan içeri girdi, biz de o kişiyi sağlıkçı olarak algıladık. Fakat salona gönderilen kişinin sağlıkçı olup olmadığı, çantada da tıbbi malzemelerin bulunup bulunmadığı şüpheliydi. Çünkü sporcuların sakatlandıkları durumlarda, bizim kadar bile ilgi gösteremiyordu zavallı. İnşallah bizim kaygılarımız yersizdir, boşuna korkuyoruz diye düşündük. Fakat;

     Korktuğumuz an yaşandı!

     37 Kg.da güreşen minik güreşçilerden Yusuf Tarık ÖZBAY omzundan sakatlanmış, müsabaka sonrasında, minder dışında acıdan kıvranıyordu. Eski güreşçilerden olan amcası Ahmet ÖZBAY da sağlık ekibi olarak gelen kişiyle irtibat kurup, minik sporcunun durumunu bildirdi. Sağlıkçı diye kendisini tanıtan kişi, minik sporcuya müdahale etmek isterken, eski güreşçi Ahmet ÖZBAY daha önce edindiği tecrübelerinden olacak ki müdahale eden kişiye sağlıkçı olup olmadığını sordu. Kendisini sağlıkçı olarak tanıtan delikanlı ise;

     “Bu sakatlıklardan biraz anlarım.” Dedi.

     Delikanlının sağlıkçı olmadığını anlayan eski güreşçi amca Ahmet ÖZBAY, yapılacak yanlış müdahaleyi önlemek için, yeğeni olan minik sporcuyu delikanlıdan uzak tuttu. Olayın olduğu alana yakın oturduğumu ve gerçekleşen rezilliğe şahit olduğumu da anlayan Ahmet ÖZBAY, sitemini paylaşabilmek ve sakinleşebilmek için yanıma gelip oturdu, hadiseyi doğrular cinsinden tekrar bana anlattı. Ben de bu durumu köşemde yazacağımı ifade ederek, ilgililerin duyarlı olabileceğini ifade ettim.

     Aslında bu skandala karşı duyarsız kalabilecek, ruhsuz olacak, vicdansız davranacak, sorumsuzluk örneği sergileyecek ve de görevini su-istimal edebilecek yetkilinin olabileceğini sanmıyorum. Olamaz da. Çünkü ihmalleri küçük-büyük diye ayıklayanların en küçük ihmali, aklını ihmal olur.

     Kaldı ki; bu gibi müsabakalardan birçok kişi nemalanıyordur. Bu tarafını okuyucularımın yorumuna bırakıyorum. Zaten ben sadece müsabakalarda sağlık ekiplerinin hazır bulundurulmamasından muzdarip oldum. Sanırım her yerde her zaman böyle organizasyonlar yoktur.

     Türkiye’nin diğer illerinde de bu böyle ise vay halimize!

     Gerçi Erzincan’daki sporcularımız diğer illerdeki sporcularımıza nazaran şanslılar. Çünkü:

      Erzincan’daki minik sporcularımızı Allah koruyor.