Asayiş

Erzincan’da Terazi ve Kantar Denetimi: 300 İş Yerinde Damgalama Yapıldı

Erzincan Belediyesi zabıta ekipleri, iş yerleri ve semt pazarlarında terazi ile kantar denetimi yaparak 300 ölçü aletini damgaladı.

Abone Ol

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, il genelinde faaliyet gösteren iş yerleri ile semt pazarlarında kullanılan ölçü ve tartı aletlerine yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, denetimler Zabıta Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Birimi ekipleri tarafından yürütüldü. Çalışmalar kapsamında pazarcı esnafı ve çeşitli iş yerleri ziyaret edilerek kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin damga süreleri ile doğruluk kontrolleri tek tek incelendi.

Erzincan’da Terazi ve Kantarların Kalibrasyon Kontrolleri Yapıldı

Denetimlerde, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında terazi ve kantarların periyodik muayene ve kalibrasyon işlemleri gerçekleştirildi. Ekipler, hem esnafın mevzuata uygun şekilde hizmet vermesi hem de vatandaşların alışveriş sırasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kontrollerin düzenli olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde gerekli şartları taşımayan ölçü aletlerinin hizmetten men edildiği, ilgili mevzuat kapsamında ise cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Yaklaşık 300 İş Yeri ve Semt Pazarında Damgalama İşlemi Yapıldı

Çalışmalar kapsamında kent genelinde kullanılan mekanik tartı aletleri, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli terazilerin muayene ve kalibrasyonları tamamlandı.

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde yaklaşık 300 iş yeri ile semt pazarlarında kullanılan terazi ve kantarlara damgalama işlemi yapıldı.

Zabıta Müdürü Mehmet Polat: Hem Esnafımızı Hem Vatandaşlarımızı Korumayı Amaçlıyoruz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zabıta Müdürü Mehmet Polat, esnafa güvendiklerini ancak tartı aletlerinde zamanla teknik arızalar meydana gelebildiğini ifade etti.

Polat, “Ancak zamanla tartı aletlerinde teknik arızalar meydana gelebiliyor. Bu denetimlerle hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı korumayı amaçlıyoruz. Şeffaf ve güvenilir alışveriş ortamının sağlanmasına katkı sunan tüm esnafımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erzincan’da Güvenilir Alışveriş İçin Denetimler Sürecek

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların alışverişlerinde doğru ölçü ve tartı kullanımıyla güvenli hizmet alabilmesi için denetimlerini kent genelinde düzenli aralıklarla sürdüreceği bildirildi.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }