Erzincan Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilen bir çalışma ile Erzincan'da eğitim gören üniversite öğrencilerine burs desteği sağlandı. Bu destek, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti, OSB'de faaliyet gösteren yatırımcılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile hayırsever iş insanlarının katkılarıyla 400 öğrenciye ulaştırıldı.

Vali Hamza Aydoğdu'nun liderliğinde yürütülen çalışma kapsamında düzenlenen bir programda, öğrencilere 2 aylık burs tutarları içeren hesap kartları dağıtıldı. Bu kapsamda ayrıca, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir diğer çalışma ile depremzede 124 öğrenciye daha burs verildi.

Vali Aydoğdu, öğrencilere yapmış olduğu konuşmada onlara, kendi kültürlerine ve tarihlerine sahip çıkarak başarılı olmaları gerektiğini vurguladı. Öğrencilere, bilgi gücünü kullanmaları ve kendi değerlerini yüceltmeleri gerektiği mesajını iletti.

Burs dağıtım töreninde konuşan Vali, öğrencilerin akşam yemeklerini burslarla yemelerini isteyerek mizahi bir dille, "Bizim Bakırevimiz var, bundan sonra bütün kahvaltıları orada yiyiyoruz" dedi.

Öğrencilerin manevi desteğin önemini vurgulayan Vali Aydoğdu, "Öğrencinin cebinde parası olursa keyfi gıcırdır" diyerek öğrencilere maddi kaygıların yanında manevi zenginliğin de önemli olduğunu belirtti.

Köylerin sıvat ihtiyacı karşılanıyor Köylerin sıvat ihtiyacı karşılanıyor

Burs alan öğrencilerin duygusal anlar yaşadığı törende, depremzede bir öğrencinin yaptığı konuşma salondakileri duygulandırdı. Öğrenci, kardeşini depremde kaybettiğini ve bursla yapmayı planladığı yardımları anlattı.

Öğrenciler, verdikleri destekten dolayı herkese teşekkür ederek, bu maddi desteklerin yanı sıra manevi anlamda da kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Vali Aydoğdu ve katılımcılar, konuşmaların ardından öğrencilere hesap kartlarını takdim etti.