Erzincan'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde hayırseverlerden temin edilen 24 ton gıda, giysi, temizlik ve Hijyen malzemesi ve su yüklü olduğu tır Suriye'ye gönderildi.

İHH dernek binası önünde gerçekleştirilen uğurlamam törenine İHH Erzincan şube başkanı Mustafa Uçar ve yönetim ve hayırseverler hazır bulundu.

Uğurlama töreninde 86. Tır ile ilgili bilgi veren Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Basın Sözcüsü Halil İbrahim Akkoyunlu Erzincan İHH olarak 86. insani yardım tırını gönderdiklerini söyledi.

Dünya üzerinde bir tarafta her türlü zenginliklere sahip olan ülkeler refah ve mutluluk içinde yaşarken, diğer tarafta en hayati ihtiyaçlarını bile karşılayamayan ülkeler ve insanlar var. Her geçen gün milyonlarca insanın yaşam, barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel insani haklarından mahrum kaldıklarını söyleyen Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Basın Sözcüsü Halil İbrahim Akkoyunlu, “Bizlere düşen bu mağduriyetin bir nebzede olsa giderilebilmesi için elimizden gelen yardımları din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Bu bağlamda giyim, un, gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerini Suriye'nin İdlib bölgesindeki kamplarda ve yetimhanelerde dağıtılmak üzere uğurluyoruz.

Mazlum ve mağdur insanlar için destek veren tüm bağışçılara teşekkür eden Akkoyunlu, bağışçıların destekleri ile yardımları göndermeye devam edeceklerini ifade etti. 86. Tır yapılan dua sonrasında Suriye’ye uğurlandı.