Erzincan İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından temin edilen 27 ton kömür hazırlanan 88’inci yardım tırı, İdlib bölgesindeki çadır kamplarına ve yetimhanelere gönderilmek üzere yola çıktı. 

Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Halil İbrahim Akkoyunlu yardım tırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında: ‘ Erzincan iHH olarak bugün burada her ay düzenli olarak göndermeye çalıştığımız iyilik yükümüzün 88. sini uğurlamak için toplandık. Hepimizin bildiği gibi Suriye’de yıllardır adı konulmamış savaşta binlerce insan hayatını kaybetmiş, binlerce insan ise kendi ülkesinde mülteci konumuna düşmüştür” dedi.

Her geçen gün milyonlarca insan yaşam, barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel insani haklarından mahrum kaldığını belirten Akkoyunlu, “bizlere düsense bu mağduriyetin bir nebze olsun giderilmesi için insani ve değer sorumluluklarımızı yerine getirip, elimizden gelen yardımları din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır.

Bu bağlamda Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği olarak bugüne kadar bağışçılarımızın destekleriyle topladığımız ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları milyonlarca muhtaç aileye ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.

Olumsuz kış şartlarının da etkisini gösterdiği şu zor günlerde Suriye’de mülteci kamplarında derme çatma çadır ve barınaklarda yaşam mücadelesi veren mahzun çocuklar soğuktan donmasın, babaları gece nöbet tutmasın diye 27 Ton Kömür yüklü 88. insani yardım tırımızı bir kez daha değerli bağışçılarımızın destekleriyle Suriye'nin İdlib bölgesindeki çadır kamplarına ve yetimhanelere gönderiyoruz. Bu vesilesiyle Mazlum ve Mağdur insanlar için destek veren tüm bağışçılarımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor’ diye konuştu.