Erzincan’ın neyi meşhur sorusu ile popüler cevapları sizler için sıraladık. Erzincan’ın mutfak olarak çeşitlilik noktasında zirvelerde yer aldığını belirtmek isteriz. Akıllara ilk olarak Erzincan’da tulum peyniri gelecektir. Erzincan’a bir turistik gezi ile gidip tadım yapmak istiyorsanız ise ilk akıllara tava leblebisi gelecektir.

Turistik olarak her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği bir şehir olarak Erzincan biliniyor. Bununla birlikte de akıllara her zaman Erzincan’da ne yenir sorusu da gelmektedir.

Erzincan’da Neler Yenir?

Ülkemizin gastronomi olarak dünya literatüründe yer aldığı biliniyor. Bununla birlikte de belli başlı şehirlerimiz daha fazla fark yaratıyor. Doğu Anadolu Bölgesinde bu fark daha da artıyor. Yemek kültürü olarak her zaman fark yaratan bölgemizde Erzincan’da ismini fazlaca duyuruyor. Erzincan’ın neyi meşhur dendiğinde;

·         İlk akıllara direkt olarak keşkek gelecektir. Erzincan’da bayram sabahlarında fazlaca tüketilmesi ile birlikte bir gelenek olarak karşımıza çıkıyor.

·         Erzincan çorbası ise bağışıklığınızı güçlendiren bir çorbadır. Çorbanın içerisinde taze fasulye ile birlikte kıyma ve salça vardır.

·         Kuzu dolması ile özellikle öğle yemeklerini süslemektedir. Pilavla birlikte karışık olarak servis edilmektedir.

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’ndan nisan ayında 37 bin 566 yolcu faydalandı Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’ndan nisan ayında 37 bin 566 yolcu faydalandı

·         Farklı bir tat olarak ise ayva kalyesi sizleri bekliyor. Ayvanın patatesi olarak kullanılmasından ortaya çıkan mayhoş bir tada sahiptir.

Erzincan’ın neyi meşhur dendiğinde en ünlü yemekleri sizleri sıraladık. Erzincan yemekleri Erzincan’a tüketmek daha güzel bir tadın ortaya çıkmasını sağlayacaktır