Erzincan’ın yüksek kesimleri ile Otlukbeli ilçesinde mart ayının 19’unda kar yağışı etkili oldu. Arazide yeşermeye başlayan bitki örtüsünün üzeri yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Erzincan kent merkezinde yağmur yağışı etkili olurken yüksek kesimlerde kara kış yeniden yaşanmaya başladı. Kent merkezinde sağanak yağışla birlikte Erzurum istikametinden Erzincan’a giriş güzergâhındaki kara yolu suyla doldu. Tıkanan mazgallardan suyun geri yola taşması üzerine araç trafiği ilerlemekte güçlük çekti.

Kar yağışının görüldüğü Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan - Gümüşhane karayolu Ahmediye geçidin de trafik ekipleri görev aldı. Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçlar yapılan karla mücadele çalışmasının ardından seyirlerine devam etti. Yollarda herhangi bir ulaşıma kapanma meydana gelmedi.

Büyükbaş hayvanlar kenelere karşı ilaçlanıyor Büyükbaş hayvanlar kenelere karşı ilaçlanıyor

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan ve çevresinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yine sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

“Çığ uyarısı”

Bölge de yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.