Samsun'da düzenlenen 11-15 Kasım 2023 tarihli 19 yaş altı Gençler Türkiye Badminton Şampiyonası, 240 kulüpten 650 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Erzincan'ı temsil eden sporcular, gösterdikleri performansla Türkiye'nin en iyi sporcuları arasında yer aldı.

Erzincan İli Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yeni Yönetim Belirlendi Erzincan İli Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yeni Yönetim Belirlendi

Beş farklı kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda, sporcularımızdan bazıları 2. kategoride Türkiye Şampiyonu olurken diğer kategorilerde ikincilik ve üçüncülük elde ederek toplamda 8 madalya kazandılar. Bu başarılarıyla en çok madalya alan il olmanın yanı sıra genel sıralamada da en başarılı il unvanını elde ettiler.

Erzincanlı sporcular, büyük şehirlerle yarışarak Kulüpler sıralamasında da önemli bir başarı elde ettiler. Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü Türkiye 2.'si olurken Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulüpleri ise Başarı Kulüp içinde kendine yer buldu.

Şampiyonada elde edilen bireysel sonuçlar şu şekildedir:

Çift Kadınlar Kategorisi:

  • Aleyna KORKUT/Nisanur ÇİMEN çifti birinci,
  • Sudenuz ACUN/Beren AŞKAR çifti ikinci,
  • Elif İkra ÖZYİĞİT/Tuğcenur KORKMAZ çifti ise üçüncü oldu.

Karışık Çiftler Kategorisi:

  • Nisanur ÇİMEN/Gökay GÖL çifti birinci,
  • Elif İkra ÖZYİĞİT/Burak Çeşitcioğlu çifti ise üçüncü oldu.

Erzincanlı Milli Takım antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin şampiyona hakkında yaptıkları açıklamada, "Erzincan'da Valiği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Türk Telekom Spor Kulüpleri gibi destekleyici kurumların katkılarıyla birlik ve beraberlik içinde yürüttüğümüz çalışmalar, ulusal ve uluslararası alanda artan başarılarımıza destek oluyor. Verilen bu destekler için herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Editör: Selçuk ÖZDEMİR