12-15 Ekim 2023 tarihlerinde Almanya'da düzenlenen U19 YONEX German Ruhr Turnuvası, Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Bu prestijli gençler turnuvasında Erzincanlı badmintoncular büyük bir başarıya imza atarak 3. sırayı elde etti.

Erzincan’da tulum peyniri üzerine toplantı düzenlendi Erzincan’da tulum peyniri üzerine toplantı düzenlendi

15 yaşındaki Aleyna Korkut, 30 farklı ülkeden 64 tek bayan sporcunun mücadele ettiği turnuvada güçlü rakiplerini geride bırakarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde 1. seribaşı sporcuya karşı 2-1'lik bir mağlubiyet yaşasa da, bu başarılı sporcumuz turnuvayı 3. sırada tamamlayarak Türkiye'yi gururlandırdı.

Ayrıca, 11-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Hollanda'da düzenlenen YONEX Dutch Open 2023 Uluslararası turnuvasında da Erzincanlı Milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Türkiye'ye bronz madalya kazandırdılar.

Milli Takım Antrenörleri Murad Sönmez ve Uğur Erçetin, bu başarıların ardında Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü ve Erzincan İl Özel İdaresi Kulüplerinin desteklerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, Erzincan'da yetişen sporcuların uluslararası arenada başarılara imza atmalarının gurur verici olduğunu ifade ettiler ve destek sağlayan herkese teşekkür ettiler.