Erzincanlı ünlüler kimler dendiğinde ilk olarak akıllara Aysel Gürel gelmektedir. 15bin üzerinde şarkı yazan bir söz yazarı olarak bilinmektedir. Renkli kişiliği ile birlikte ülkemizde fazlaca ses getiren biridir. Deli kadın olarak nam salması da cabasıdır.

Diğer bir ünlümüz ise Haluk Bilginer’dir. Oyunculuk mesleği ile birlikte sadece ülkemizde değil artık dünyada da kendisinden söz ettiren bir sanatçıdır. 2018 yılında Şahsiyet dizisi ile birlikte Emmy ödülü almıştır.

Kadın Girişimcilere Stres Yönetimi Eğitimi Verildi Kadın Girişimcilere Stres Yönetimi Eğitimi Verildi

Erzincanlı Ünlüler

Adından son zamanlarda sıklıkla söz ettiren bir diğer sanatçı ise Ezhel ismi ile tanıdığımız Ömer Sercan’dır. Rap müzik kariyerinde kendisinden sıklıkla söz ettiğimiz bir sanatçıdır. Nerdesin ve Geceler isimli şarkıları ile kendisini müzik dünyasında tanıtmıştır.

Diğer bir ünlümüz ise Sevcan Orhan’dır. TRT’de “Tatlı Dile Güler Yüze” isimli program ile birlikte ülkemizde kendisinden söz ettirmiştir.

Aşkın Nur Yengi’yi listemizde yer vermezsek Erzincanlıların bizlere kızacağını düşünüyoruz. İstanbul doğumlu olması, aslen Erzincanlı olmasını unutturmuyor. Sezen Aksu’nun vokalisti olarak müzik dünyasına atılan Yengi, 90’lu yıllara adeta damga vurdu. Erzincanlı ünlüler kimler listesinde üst sıralarda yer alan bir sanatçıdır.

Pop dünyasında fazlaca ses getiren diğer bir Erzincanlı ünlü ise Mustafa Sandal. Birçok ödülü olan sanatçı Araba şarkısı ile ülkemizde müzik listelerinde ilk sıralarda yer aldı.

Son dönemlerin popüler isimleri olarak ise Oğuzhan Koç, Koray Avcı ve İlyas Yalçıntaş isimlerini sayabilirsiniz. Erzincanlı ünlüler kimler sorusuna bu şekilde sizlere yanıt vermiş olduk.