AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Papa ile Buluşarak Dünya İçin Barış ve Adalet Çağrısı Yaptı AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, Papa ile Buluşarak Dünya İçin Barış ve Adalet Çağrısı Yaptı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Çadırtepe köyünde 1985 yılında doğan Ferhat Yıldız, geçmişinden gelen köklü bir bağlılıkla, AK Parti'den Erzincan Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen duyurdu. Kendi sözleriyle hayat hikayesini paylaşan Yıldız, eğitimini Erzincan'da tamamladıktan sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu.

Profesyonel kariyerine İzmir'de mimarlık yaparak başlayan Yıldız, 2010 yılında Üzümlü Belediyesi'nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevine atanarak kamu hizmetine adım attı. 2012'de memuriyetten istifa ederek serbest mimarlık alanında faaliyet göstermeye başladı. Aynı zamanda 2011 yılında Erzincan Mimarlar Odası İl Başkanı seçilen Yıldız, bu görevi 2 dönem boyunca başarıyla sürdürdü.

Siyasi arenaya da adım atan Ferhat Yıldız, 2014 ve 2019 seçimlerinde AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi seçilerek, 2 dönem boyunca İmar Komisyonu üyeliği yaptı. Kamulaştırma bilir kişisi olarak da çeşitli görevler üstlendi.

Eğitim yolculuğuna devam etme kararlılığıyla Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ve Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisi olarak öğrenimini sürdüren Ferhat Yıldız, aynı zamanda evli ve 2 çocuk babası.

İş yaşamını Ferhat Yıldız Yapı ve Mimarlık Ltd. Şti'nin yönetim kurulu başkanı olarak sürdüren Yıldız, Erzincan'a karşı derin bir bağlılık ve hizmet etme arzusuyla, şimdi AK Parti'den Erzincan Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak başvurusunu yaptı.