KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ile Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde ramazanın ilk günüyle birlikte fırınlarda yoğun pide mesaisi başladı.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pideler, taş fırınlarda bu yılın ilk iftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte pişmeye başladı. Ramazan ayına özel 500 gram olarak hazırlanan pideler 2 liradan satışa sunuluyor.

Pide ustalarından Yavuz Şimşek, özellikle ramazan ayında pideye büyük talep olduğunu söyledi.

Taş fırında pişen pidenin daha lezzetli olduğunu vurgulayan Şimşek "Her ramazanda ramazan pidesi veya tırnaklı pide dediğimiz ekmeği özenle pişiriyoruz. Vatandaşların talebine göre, yumurtalı ve susamlı olarak da çıkarıyoruz." dedi.

- Erzincan

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde de ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda yoğunluk yaşanmaya başladı.

Öğlen saatlerinde pide pişirmeye başlayan fırınlar iftar saatine kadar mesai yapacak. Müşterilerine, sade, susamlı, yumurtalı ve kıymalı olmak üzere gelen siparişe göre pide yapan fırıncılar bir ay boyunca yoğun mesai yapacak.

Fırın sahibi Yakup Karaaslan, ramazanın olmazsa olmazı pide için yoğun şekilde çalışmaya başladıklarını belirterek "Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bizimde pide mesaimiz başladı. Yoğun bir mesaiye girdiğimiz için fırında çalışacak işçi sayısını da arttırıyoruz. Ramazan ayı harici pideyi az pişirip satıyoruz. Vatandaşlarımız daha çok somun ekmeğine yöneliyor. Fakat ramazanla birlikte pideye olan talep arttığı için öğlenden iftara kadar pide pişiriyoruz. Sade, susamlı, yumurtalı ve kıymalı pide yapıyoruz. Daha çok talep susamlı pideye." dedi.