Kosova Ekonomi, İstihdam, Ticaret, Sanayi, Girişimcilik ve Stratejik Yatırımlar Bakanı Rozeta Hajdari, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar’ı kabul ederek Türkiye ile ikili ilişkileri ele aldı.

Kosova Ekonomi, İstihdam, Ticaret, Sanayi, Girişimcilik ve Stratejik Yatırımlar Bakanı Rozeta Hajdari, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar’ı kabul ederek, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesi için görüşme gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Bakan Hajdari’nin Kosova’nın en büyük yatırımcılarından biri olan Türkiye ile işbirliğin derinleştirmesini arzu ettiklerini ifade edildi. Bakan Hajdari, "Türkiye, Kosova’daki ana yatırımcılardan biri ve özellikle dış yatırım alanında ekonomik işbirliğini derinleştirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar da Bakan Hajdari’yi göreve yeni başlamasından dolayı tebrik ederek, Türkiye’nin ekonomik potansiyelini, Kosova’yı desteklemek için kullanmak istediğini vurguladı. Kosova’nın Türkiye için özel bir yeri olduğunu kaydeden Büyükelçi Sakar, gelecekteki projelerde Bakan Hajdari’yi desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.