AĞRI (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ağrı, Erzincan, Tunceli, Ardahan ve Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Erzincan Belediyesi önünde Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, bazı siyasi parti temsilcileri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, gaziler, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mumcu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönle dolaşmasının 98. yıl dönümünün kutlandığını belirterek şöyle devam etti:

"Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bu güvenceyi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak bizlerin görev ve sorumluluğu olmalıdır çünkü vatanımız için şehit olan binlerce vatan evladının sıkıntı ve yokluklar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, 19 Mayıs 1919'da atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, dün olduğu gibi bugün de çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir."

- Tunceli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Tunceli'de çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara'nın Tunceli Valiliği bahçesindeki Atatürk büstüne kurum çelenginin sunulmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Törende, Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları, öğrenciler ve öğretmenler de hazır bulundu.

- Ardahan

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ardahan Kalesi'nde yapılması planlanan tören, yağışlı hava dolayısıyla İnönü Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

19 Mayıs'ı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün milleti için 'Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.' diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur." dedi.

- Kars

Kars'ta Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasında, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kars Valiliği önünde devam eden programda, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Şiirlerin okunduğu törende Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

Törende, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'ya Samsun'dan getirilen temsili bayrağın takdim edilmesiyle tören sona erdi.

Programa, Vali Doğan, Belediye Başkanı Karaçanta, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, il protokolü ile öğrenciler katıldı.

- Ağrı

Ağrı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Abide Meydanı'nda düzenlenen törende, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Daha sonra sporcular, dev Türk bayrağı ve Atatürk portresi eşliğinde şehir turu attı. Buradaki programın ardından Budak ile bir grup sporcu, Ağrı Valisi Musa Işın'ı makamında ziyaret etti. Vali Musa Işın, ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Program daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor kulüplerinin karate, judo ve tekvando gösterileri ile devam etti.