İSTANBUL (AA) - Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 2. Etnospor Kültür Festivali'nin ikinci günü de renkli görüntülere sahne oldu.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla düzenlenen festivalde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, atlı sporları izledi.

Erdoğan, atlı okçuluk gösterilerini ve atlı cirit müsabakasını ailesiyle seyrettikten sonra atların yanına gitti. Bilal Erdoğan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı'yla birlikte ata bindi. Erdoğan ve Kazancı, ellerine aldıkları ok ve yayla at üstünde basın mensuplarına poz verdi.

Ailesiyle Han Çadırı'nda zaman geçiren Erdoğan, bir süre sonra etkinlik alanından ayrıldı.

Festivalin ikinci gününde aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu branşlarında müsabakalar ve gösteriler düzenlendi.

Halk oyunları ekipleri de gün boyu festival alanında gösteriler yaptı. Çocuklar için kurulan alanda da çeşitli geleneksel oyunlar gerçekleştirildi.

Festival, 14 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Muhabir: Erkan Tiryaki